Barn og Foreldre, Coaching, Helse, Hverdag, Mindfulness meditasjon/oppmerksomhetstrening, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Pauser i hverdagen!

Ok, vi har en ganske avslappet hverdag vi altså. Foreløpig går Sander bare på en ting i uka, og har ikke SÅ mye lekser, og vi voksne har ikke noe særlig aktiviteter/hobbyer utenfor hjemmet, og ingen av oss trener noe særlig lenger (!!). Jeg vet det er mange som lever livet sitt i 1010, men vi orker ikke det. Selv om vi ikke har så fryktelig mye på plakaten i hverdagen, så går tiden unna mer enn nok allikevel! Det tar på å ha en på et år, og en på snart 11 år, samt et hus og hjem å ta vare på. Det er vasking, tøy, rydding (som ettåringen «rydder» ut igjen), og ting som skal ordnes og fikses. I tillegg er man sliten fra jobb, og vi har jo våre utfordringer helsemessig som gjør at vi også er kanskje litt mer slitne enn andre på vanlige dager. Jeg trenger nok mer søvn på grunn av bipolariteten, særlig på vinteren, men det begynner å bli litt bedre nå når det går mot sommeren. Thomas har astmaen sin som gjør at han puster dårlig og får vondt i brystet, og det gjør at han blir mer sliten. Lurer på om det henger sammen med at han får dårligere oksygen tilførsel eller noe….

Og så skal man jo ikke stikke under en stol at det er slitsomt med baby da…. Han er inne i en dårlig fase om dagen og, med å sove dårlig. Ikke får jeg til transfer fra sjal om dagen heller, og jeg blir litt gal av å ikke sove. Det er nok det jeg takler dårligst, å ikke få sove godt. Jeg visste jo hva jeg gikk til, har jo en fra før, men det er slitsomt mens det står på, særlig med full jobb ved siden av. Thomas jobber fryktelig mye om dagen, 6 dager i uka pluss overtid, og da blir det mye jeg alene med begge ungene. Det tar på, og i går sa det litt stopp i hodet.

Jeg føler veldig på at jeg kanskje ikke har like god tid til størstemann, så jeg ville gjerne ta med meg han ut litt bare han og meg. Men han er jo så stor nå, at det er kompiser som er kulest 🙂 Så i steden for å gå på kino med morra si, så ville han ha med seg en kompis. Så ja, da ble det det da. Jeg kjørte dem til byen, og der var det jo helt fantastisk bra vær! Masse sol og bare akkurat passe med folk, så jeg kjente for å ta en liten pause.

En pause fra hverdagen. En pause fra det jeg helst «skulle» ha gjort, alle «burdene» som bestemorra til ei venninne av meg alltid sa. For det er jo sånn, at man hele tiden BURDE ha gjort noe. Man BØR være effektiv og BØR gjøre noe fornuftig. Men av og til så trenger man litt ufornuftig tid! Og FOR en forskjell det gjorde for meg!

Jeg gikk litt rundt i sola, før jeg satte meg ned på en kafe rett ved siden av elva. Jeg elsker å se vann, det har jeg alltid gjort, og sola som blinker i vannet er den mest avslappende følelsen som finnes! Der ble jeg bare sittende i over en time, og bare nøt! Jeg formelig kjente pulsen falt og hjertet ble fylt opp med mer energi og smil og glede! Jeg som VAR så sliten og ør i hodet når jeg dro hjemmefra, kom hjem med SÅ mye mer energi og SÅ mye mer positiv og med SÅ mye mer tålmodighet!

Jeg er hellig overbevist, særlig etter i går, at dette er super viktig for spesielt foreldre med små barn, å ta en pause litt innimellom. Jeg merket helt klart at det ikke trenger å være lange, store tingen, men bare å gjøre noe litt annet, kanskje ikke med noe mål og mening heller, i alle fall funket det veldig bra for meg! Fantastisk bra faktisk!

Jeg er nødt til å begynne å ta litt mer vare på meg selv på denne måten, ellers tror jeg at jeg kommer til å bli ganske utslitt! En liten pause innimellom, det fortjener absolutt alle! Pass på deg selv!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s