Helse, Hverdag, Psykisk Helse
Legg igjen en kommentar

Værsyk!

Været påvirker meg altså. Sånn har det alltid vært! Jeg vet ikke om det er den iboende bipolariteten eller om jeg bare er det de i gamle dager kaller værsyk, men jeg føler alle forandringer på kroppen.

På fredag var det nydelig vær og masse sol. Da kjente jeg humøret spratt og jeg så lyst på livet. Alt kan gjøres og alt kan oppnås! Det er deilig å ha den følelsen av uovervinnerlighet! Deilig å kunne kose seg på verandaen og kjenne det bruse i topplokket av dopamin!

Så kommer de grå dagene, når det regner og er surt ute. Og de har det vært en del av i det siste. I tillegg driver huseieren å maler utenfor vinduet vårt, så vi har trukket for gardinene, så det er jo så mørkt inne hele tiden! Da sitter du der, og bare har lyst til å synes synd på deg selv, og ikke lyst til å gjøre noen ting. I tillegg begynner jeg å gå litt i ring på ting jeg gjør. Alt føles litt likt, og dagene er litt for like. Sånn blir det når man ikke kan være så mye ute. Jeg er nemlig super dårlig på å være ute i sånt vær som det er nå. Orker ikke kle meg opp for regn og surt vær. Jeg vil ha sommer jeg, og sol – lette klær og solbriller! DA trives jeg best!

Om det er bipolariteten det vet jeg ikke, men det er nok i alle fall noe som påvirker meg når dagene er som disse. Det er kjedelig å sitte inne, og det jeg trenger lys på netthinnen. Faktisk er det anbefalt for «sånne som meg» at man er ute og går i sollyset minst en halv time hver dag, bare for å få i seg Dvitamin og dagslys på netthinnen. Siden jeg ikke har fått gjort det i det siste, så er jeg nok dratt litt ned av mine egne kjemiprosesser i hodet også, ikke bare været. Men la oss nå si at jeg er værsyk i dag da – for det høres så mye bedre ut!

Blir du påvirket av været? Eller tror du sånne ting er bare innbilling?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s