Karriereveiledning
Legg igjen en kommentar

Status å gå på nav?

«Navere har status» sier leder av Nav Talenthuset på Notodden, Nina Jeanette Steinmoen, i følge Dagbladet. Det er nytt for meg!

Dagbladet har en serie nå hvor de snakker med unge nav-ere og prøver å finne ut litt mer rundt det å gå hjemme. I går hadde de vært på Notodden, hvor det er en arbeidsledighet på 3,8% – størst i landet. Og mange av dem er ungdommer, som faller utenfor arbeidslivet, og også har falt ut av skolen. Jeg ser jo mange av dem hos meg også, og jeg tror det blir mer og mer vanlig – men jeg hadde ikke trodd at det skulle bli «kult» å gå på nav liksom?? Det er greit at det kanskje blir «forstått», slik at man ikke trenger å lyve om det, men «kult – status»??

Det er jo luksus da, egentlig. Man kan gå hjemme og ha det ganske så fint mens man ikke arbeider. Når jeg var hjemme hadde jeg nesten 400 000  i året (og dette var for 3-4 år siden) når jeg var hjemme, og selv om det var MYE mindre enn det jeg var vant til så kan jeg jo ikke si at vi hadde det vondt. Det er mange andre som har det verre når man er på Nav, for å si det sånn 🙂

Jeg skal ikke rosemale det heller altså, det er jo ofte en grunn for at man går på Nav. I artikkelen sier de at det er 80% som er arbeidsledige som virkelig egentlig VIL jobbe, og bare 20% som ikke vil. Jeg var jo en del av de 80%ene, som ville, men som ikke var i stand til det akkurat da. Og sånn er det jo. Men jeg tror allikevel at systemet kan bite deg litt i rumpa av og til.

Selv om jeg trengte å være hjemme, fordi jeg var ganske syk, og hvis systemet ikke hadde fantes, hadde jeg nok vært hjemløs og på gata vil jeg tro, så jeg setter utrolig pris på det, men det biter deg litt i rumpa, med at man kan fort bli godt vant til det også. Særlig sånne som meg som er syke «hele» livet. Når jeg i dag kjenner at jeg er litt sliten, og kanskje ikke har så lyst til å gå på jobb, så tenker jeg ofte på hvor deilig det egentlig var å være hjemme å ha penger «gratis» 🙂 Selvfølgelig vil jeg ikke tilbake til å være så syk som jeg var, men hvis jeg tar bort den delen, så var det jo veldig deilig å bare være hjemme da! Det er ikke til å legge under en stol det altså!

At det skulle være status å gå hjemme syns jeg er rart, selv om jeg er glad for at det ikke er så mye tabu for det lenger. Som sagt er det folk som trenger det, pga sykdom, og det er noen ganger uungåelig fordi man rett og slett ikke kommer inn i arbeidslivet. Jeg kjenner det godt, jeg ser det hver dag. Så systemet er godt å ha – nødvendig. Men status? Hm, det hadde jeg aldri trodd…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s