Drømmereisen, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Drømmereisen: Opplevelsesreiser

Jeg hørte på radio når jeg kjørte til jobb i dag at det øker på med mennesker som drømmer seg bort på oppdagelsesreiser. Det er disse typer reiser som øker mest, og det er visst en fantastisk økning! Det flest vil reise på er større «ekspedisjonspregede» reiser, til høye fjell og over store arealer, eller dype skoger. Man vil reise lenge, og det blir dyrt, og det er krevende og utfordrende.

Det var så merkelig at akkurat dette kom på radio i dag, ettersom jeg faktisk hadde tenkt til å skrive om opplevelsesreiser i Drømmereisen i dag. Det er altså noe som er skikkelig i tiden, og jeg vil tro det  har mye med folks behov for selvrealisering å gjøre. Det hørtes ut som det var mye fysiske utfordringer i slike turer man ønsket seg nå, og det henger jo litt sammen med mål man vil oppnå: at man vil bevise noe for seg selv og andre, at man kan få til noe helt spesielt!

Jeg vet det er mange der ute som har en drøm for eksempel om å gå på Mount Everest, eller bestige Kilimanjaro, eller padle i et eller annet ishav. Det finnes utallige muligheter for å bli med på turer, og det viktigste er at det er bra folk som hoster de. Jeg kjenner en fantastisk fyr som driver å arrangerer turer til steder som Peru langs Inka-ruten og sånne ting. Jeg kjenner også ei dame som tar med seg folk på krystallvandringer i skoger i Skottland. Så det finnes mange alternativer!

Jeg tror at hvis jeg skulle ha reist på noe som min Drømme tur måtte det ha blitt noe sånt som en kløfttur i Utah’s Pria Canyon. Det er et nydelig sted, hvor den siste istiden har skåret seg ned i den myke sandsteinen, slik at det blir et helt fantastisk område med fascinerende geologiske formasjoner. Virvlende mønstre og røde klippevegger, store naturlige amfi teatre, alt ser du her. Ettersom vannet gnagde seg gjennom sandsteinen, strippet vinden klippene ytterligere og avdekket herlige fargenyanser. Det ser helt fantastisk ut i solnedgang, og det er som en drøm å snirkle seg mellom de små gangene. Det som gjør det hele litt spennende, er at det er en overhengende fare hele tiden for at det skal komme en brå oversvømmelse («Paria» betyr gjørmevann på paiute).  En brå flom minner nesten om en tsunami her. Oversvømmelsene kan komme opp i 80 km/t og bli 10 meter høye. De drar med seg kampesteiner og alt annet løst materiale. Det har vært dødsfall her, så man må absolutt ta dette på alvor!

Se på bildet hvor fantastisk det er her! Dette er absolutt et sted å oppleve! Jeg drømmer om å reise på flere opplevelsesreiser, og blir nok en av de som er med i statistikken på det etter hvert! Kanskje jeg arrangerer noe også? 🙂

Bildet er hentet fra hovercraftdoggy.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s