Endelig Røykfri, Helse
Comment 1

Røykeslutt med e-sigarett

Jeg driver jo mye med røykeavvenning, og jeg har fulgt utviklingen av e-sigarett markedet en stund. Jeg har jo ikke fått mannen min til å slutte å røyke, men han har gått over til e-sigarett, og det er MYE bedre syns jeg. Ikke minst i forhold til lukta! Nå lukter mannen min bare jordbær – og det er MYE bedre enn inntørka røyk!

Det kommer jo forskning hele tiden om hvordan e-sigarett er i forhold til vanlig røyk. Nå sier forskerne at det er ikke noe som tyder på  at det er enklere å slutte med e-sigarett. De demper abstinensene, men på lang sikt er det da lite som tyder på at det gjør det enklere å slutte. De fleste mister effekten etter en stund, og det blir lettere å bare forbli avhengig av e-sigaretten i steden for å slutte. Det var det som skjedde med mannen min da, han byttet røyken ut med e-sigarett. Og jeg tror det er bedre jeg da. Bedre for omgivelsene, og bedre for han. Ikke får han i seg så mye dritt som er i røyken i tillegg til nikotin, og ikke lukter det vondt. Han slipper også å gå ut – og det gjør jo det hele litt mer behagelig for han også da 🙂

Tørrhoste, halsirritasjon og kortpusthet er kommet frem som bivirkninger på e-sigarett, men for meg høres det bare helt riktig ut – det er jo fortsatt en røyk! Og røyk fører jo til de bivirkningene! Så jeg er ikke overrasket. Forskerne sier også at bruken kan føre til lungekreft – og det overrasker meg heller ikke 🙂 Og det burde ikke overraske brukerne heller.

Jeg tenker på e-sigaretter som et bedre alternativ, kanskje ikke det beste alternativet til å hjelpe til med å slutte. Man kan jo trappe ned og sånn på den, men da må man være like klar på planen sin som ved nedtrapping med vanlig sigaretter. Man får ikke noe gratis med e-sigaretter. Men det er et godt alternativ for de som har lyst til å fortsette å røyke – DET mener jeg helt klart! Bedre lukt, bedre smak, og bedre for folk rundt! Vi er super fornøyde i alle fall!

Bildet er hentet fra forskning.no 

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s