Coaching, Karriereveiledning
Legg igjen en kommentar

«Jeg har ikke lyst til å jobbe…»

Føler du det noen ganger sånn? Jeg kjenner det sniker seg innpå meg i dag. Jobblysten er litt borte vekk. Jeg har så mange prosjekter jeg skulle ha hengt finga mine i i dag, men jeg finner ikke helt motivasjonen. Alt jeg gjør går tregt, og det er så stille på jobb også, så hele verden føles som den står stille.

Jeg kommer jo av og til borti folk som lever med denne holdningen hele tiden. De finnes jo, de menneskene som ikke ønsker å jobbe. Jeg lurer da på – føler de det sånn jeg gjør i dag hele tiden? Hver dag? Hele uka? Eller er det bare innimellom, når noen spør dem om jobb, eller prøver å pushe dem litt,  at tankene og følelsene om at de ikke ønsker å jobbe kommer?

«Arbeidslyst – kom treng deg på!» sier man jo! «Arbedeidslyst – her skal du motstand finne!». Vi lever i et samfunn hvor det er litt «tøft» å ikke like å jobbe. Man skal helst ikke like jobben, sjefen, oppgavene, arbeidstiden. Hvis man elsker jobben sin, blir man av og til sett rart på. Jeg elsker jobben min jeg, men arbeidslyst har jeg ikke alltid allikevel. Det går vel an?

Det går an å bare være litt lat en dag innimellom. Og det går an å få gjort ting, selv om man ikke har SÅ lyst! Og heldigvis, så er det i min jobb ofte en frihetslomme med inspirasjon, noe jeg kan gjøre som gir meg energi, og gir meg lyst til å fortsette – selv om dagen er grå og stille: Nå skal jeg nemlig sette meg i bilen og dra på verdens kuleste praksisplassbesøk, på Norsk Moteforum! DET er ikke hver dag!

Så det handler om å finne de små tingene som lyser opp dagen. Arbeidslyst kan man ikke alltid tvinge frem, men det finnes vel noe du kan gjøre også for å få dagen til å gå – selv om det bare betyr å stikke inn på nabokontoret og ta en liten pause før du fortsetter igjen? Noen dager er mer effektive enn andre, og det er faktisk helt greit å ha en dag man ikke er like effektiv på! Det syns i alle fall jeg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s