Barn og Foreldre, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

«Likes» på Facebook

Hvorfor er «likes» så viktig? Jeg hører på radioen at det fins både unge og voksne mennesker som ikke tør skrive en oppdatering på Facebook fordi de er redde for å ikke få «likes» på de det skriver. Jeg trodde nesten jeg hørte feil, men sånn har det altså blitt. Ikke det at jeg oppdaterer så ofte, men jeg gjør det nå i alle fall ikke for å få «likes».

Jeg kan kanskje tenke meg hvor dette henger sammen med da. Selvbilde og selvtillit. Jeg skriver mye om dette hos barn, hvor viktig det er å la barna vokse opp og se seg selv uavhengig av verden, slik at de står sterkt i seg selv. Men jeg har ikke skrevet noe særlig om unge og voksne. Det samme gjelder jo! Å være avhengig av ros fra omverdenen for å kunne ha et godt liv, det låter ikke godt i mine ører. For det er det «likes» er – tilbakemeldinger fra omverdenen på at du «gjør» noe bra. Og det føles sikkert godt. Men skal det styre hva og når du forteller verden ting?

Jeg blogger. Og jeg må jo innrømme at det er gøy å se at folk leser. Og at jeg kan lure litt hvis lesertallene ikke er der. Men for meg er denne bloggen et tillegg til alt annet jeg driver med, en måte for folk å finne meg på nett, og ikke minst et sted hvor jeg kan få utdype mine tanker og følelser om ting. Ikke først og fremst et sted for å vise meg frem og få «likes». Jeg skriver det jeg vil skrive, det jeg har lyst til å skrive om, når jeg vil skrive om det. Og om folk leser eller ikke, påvirker ikke det hvordan jeg ser på meg selv. Fordi jeg har et sterkt selvbilde av meg selv som god, uavhengig av tilbakemeldinger fra omverdenen. Det er hvordan jeg har det med meg selv som har noe å si. Det er det viktigste!

Det er dumt det har blitt sånn at folk ikke tør være seg selv helt fult ut. Det er dumt at «likes» skal styre dagen din. Har du tenkt på hva som ville skjedd om du ikke lot det gjøre det? Hva er det verste som kunne ha skjedd? Og ville du fortsatt ha vært i live? Kanskje det er det viktigste – å være i live – å ha det bra? Ikke at alle andre syns du er bra? Vær sterk i deg selv! Ha troen på at andre vil se deg som den du er! Og lytt til hjertet: hvis det er noe du vil dele på Facebook, eller andre steder, bare gjør det: fordi du har lyst!

Bildet er hentet fra forskning.no

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s