Helse, Mindfulness meditasjon/oppmerksomhetstrening, Psykisk Helse
Legg igjen en kommentar

Er stress dødelig?

Jeg er jo opptatt av Mindfulness, og stressmestring. Jeg jobber sammen med fantastiske mennesker som holder kurs i dette, blant annet Line Bornø Nilssen i Mindful Consulting. Vi kommer nok til å tilby dette etter hvert vi også, det er jo så nyttig!

Faktisk bruker jeg det sammen med guttungen også. Og han elsker det!

Jeg levde et veldig stressende liv før. Det førte blant annet til at jeg kjørte veldig aggressivt i trafikken – noe som førte til farlige situasjoner. Jeg var på grensen til magesår allerede når jeg var ganske ung, og jeg har hatt mye vondt i hodet pga stress. Så jeg vet allerede at stress fører til ubehag og kan være farlig. Men at det kan være dødelig? DET var spennende å lese!

Forskning viser nemlig at stress kan være dødelig! Problemet skjer når man opplever stress over tid. Stress fører nemlig til at hele systemet vårt er i beredskap, og kutter blant annet ut sekundære systemer i kroppen for å skaffe mer energi til de primære – og derfor har stessende mennesker ofte problemer med mage og tarm for eksempel.

På lang sikt kan man dermed få fysiske problemer i kroppen. Det forskning nå mener de kan si noe om er at stress over tid kan føre til mer alvorlige problemer psykisk; som depresjon, utbrenthet og mulig selvmord. Naja Hulvej Rod ved Københavns Universitet mener derfor det er grunnlag for å si at stress kan være dødelig. Skumle greier!

Jeg mener alle bør jobbe med stressmestring/mindfulness. Det har så gode, dokumenterte helsemessige effekter at man kan ikke se bort ifra det lenger. Det det kan være enkle teknikker som får deg til å tenke klarere i en situasjon, eller gi deg mer oversikt og kontroll på en situasjon som virker uoverkommelig. Nå når vi vet at stress kan være dødelig – på tide å gjøre noe med det?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s