Karriereveiledning
Legg igjen en kommentar

Dropout’s!

Skole er en stor del av karrierelivet har jeg funnet ut de siste årene. Det har gått litt inflasjon i det, og det er en annen diskusjon, men jeg ser det er i alle fall nesten alfa omega å ha videregående ferdig. Arbeidsgivere går ut ifra at man har det, og når man ikke har det, blir det ofte stilt spørsmål.

Fagutdanning er noe jeg har veldig sansen for. Da får du prøvd deg ut, og du lærer et fag inn og ut, før du blir uteksaminert. Du får en kompetanse som ikke likner den som jeg fikk for eksempel som gikk adm/en. Jeg mener man sitter mer igjen med et fagbrev, men det er ikke alltid arbeidslivet enig i. Og hovedproblemet er vel at disse flotte ungdommene som vil ta en fagutdanning sliter med å finne praksisplass – et sted å få denne delen av utdanningen som er så spesiell, og helt nødvendig.

Jeg jobbet selv med en som ikke fikk praksisplass. Hun fikk vikarjobb, men ikke praksisplass, for det er for mye jobb for arbeidsgiver. Det er et opplegg som skal følges, og ikke alle mener de har kapasitet til det. Det er veldig dumt. Nå håper jeg at regjeringen påtvinger bedrifter å ta inn praksiskandidater, for det er på vei til å forsvinne rett og slett!

Jeg leste i Bergens Tidene i dag at en av tre får lærlingeplass. Det er altfor lite! Det er veldig feil at de som går adm/en får garantert å bli ferdig med videregående, men yrkesfagelever ikke får det, fordi bedriftene her i Norge ikke stiller opp! Jeg er helt enig med han som skriver i artikkelen, at det offentlige MÅ nå stille opp og lage lærlingeplasser i sitt eget virke! Det offentlige er en av Norges største arbeidsplasser, og det MÅ være plass til flere lærlinger her!

Jeg håper for yrkeselevene at dette blir tatt tak i! Min kandidat fant ikke det hun trengte, og fant derfor av. Veldig kjedelig å få se det så nærme! Da blir man engasjert! Norge – hjelp de som vil så gjerne bli ferdige med videregående å bli ferdig, slik at de kan vise verden hva de kan!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s