Barn og Foreldre, Helse, Hverdag, Mat og kosthold
Legg igjen en kommentar

Jeg har blitt bonde!

Det er sant! Jeg har faktisk kjøpt meg inn i et andelslandbruk! Jeg var på møte på Søndre Ve gård i Sande i går, og det virker så spennende! Vi har fått 5 mål tomt av bonden der ute, som skal drives av oss, bonden og en gartner. Jeg har blitt bonde!

Det blir en gjeng på 50 stk som skal drive jorda sammen. Vi kommer til å sette ned rødbeter, blomkål, poteter, gulrøtter, løk og brokkoli i første omgang. Neste år får vi mer tid, og da skal vi alle sammen bli med på å finne ut hva vi skal sette ned. Det er planen med bønner og frukt og bær etter hvert også, og se på bildet da: hvor fantastisk er ikke utsikten og gården der? Vi skal sette opp brygge på vannet, slik at når vi er på jordet og jobber kan vi ta oss en hel dag der og kose oss og bade! Vi skal ha grillfester og kose oss masse der ute!

Ikke minst blir det gøy å ta med meg Sander og vise hvordan ting vokser, og ha han med å så og høste. Jeg var med litt på sånne ting i en kolonihage når jeg var mindre, og jeg elsket det! Jeg gleder meg til å lære han om kortreist mat, og økologisk jordbruk. Det blir nemlig økologisk også! Super bra!

Maten blir jo som sagt veldig kortreist, rett fra jorda og inn i munnen! Og det blir jo en helt annen smak på ting, jeg fikk smake litt i går på gården, og det smaker helt annerledes enn i butikken! Mye bedre! Og så er det jo sånn at det som vokser der vil bli fullt av vitaminer, da det får vokse i sin egen fart, og bli modent på jordet, ikke på vei til butikken. Og å spise gulrøtter som kommer rett fra jordet er mer deilig enn noen som har ligget flere uker i plastikk! Jeg gleder meg skikkelig!

Dette er sunt, økonomisk og bra! Det finnes mange andelsjordbruk rundt omkring, i hele Norge. De fortalte i går at det var 70 gårder i nærområdet som har sagt at de vil bli med på sånt etter hvert. Så sjekk det ut (bare Google andelsjordbruk), og bli bonde du også! Dette føles super bra!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s