Coaching, Gjesteinnlegg, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Gjesteinnlegg: Seks tips for å opprettholde motivasjonen!

Jeg har fått meg verdens beste kollega på Reaktorskolen! Hun er bare super kul, og driver også for seg selv ved siden av. Hun driver med mye kurs og coaching, og har absolutt peiling! I dag har jeg fått lov å få ett innlegg her fra henne, som jeg syns er kjempe bra! Jeg trenger absolutt å holde motivasjonen oppe, så dette syns jeg var helt knall!

Vær så god – her har dere Mette Semb-Lund:

SEKS TIPS FOR Å OPPRETTHOLDE MOTIVASJONEN:

Å opprettholde motivasjon kan være utfordrende. To-do-listen din er milelang, tidsklemma er allestedsnærværende og det er så fryktelig mange ting du bare skulle hatt bittelitt ekstra tid til å fullføre. På kjøleskapet henger bildet av den flotte og trente dama du klippet ut av et blad og som du hadde tenkt å bli, om du bare hadde hatt tid til å trene. Rettere sagt, om du hadde hatt motivasjonen til å trene.

Men vi trenger ikke motivasjon bare for å trene. Vi trenger motivasjon for å starte på og fullføre ulike prosjekter, store som små. Det kan være alt fra oppussing av heimen til videreutdanning og andre mer personlige mål. Uansett hva slags mål du har, trenger du motivasjon både for å gå i gang og for å fullføre. Men hvor henter du motivasjonen du trenger når du egentlig har mer enn  nok med alt annet?

Motivasjon kommer (dessverre?) ikke på flaske. Ei heller i pilleform. Ikke vokser den vil på trær heller. Men du kan gjøre noen grep for å finne den og ikke minst, opprettholde den. Her er mine seks tips for å opprettholde motivasjonen:

  1. Vær klar på hva målet ditt er. Se for deg målet ned til minste detalj. Jo mer eksakt målet ditt er, jo lettere er det å lage en strategi for å nå det. Kjenn på hvordan det føles å oppnå akkurat det målet og hva slags lyder du eventuelt vil høre når du har kommet i mål. Se for deg selv når du har nådd målet. Hvor er du? Hva gjør du? Hva tenker du? Visualisering er nøkkelordet her.
  2. Lag en liste over alle grunnene til at du ønsker å nå målet ditt! Vær detaljert. Skriv for hånd; forskning viser at vi engasjerer hjernen bedre ved å skrive for hånd og ikke på et tastatur.
  3. Lag en strategi for hvordan du skal nå målet ditt og vær realistisk. Hvor mye tid trenger du egentlig for å nå målet ditt? Hvilke eksisterende rutiner du har i dag kan du fortsette med, og hvilke må du bytte ut? Lag en plan B slik at du har noe i bakhånden dersom du ikke kan gjennomføre den opprinnelige strategien. Den sikreste måten å lykkes på er å prøve en gang til.
  4. Lag deg delmål. Bryt målet ditt ned i små, overkommelige biter og husk å gi deg selv en klapp på skulderen for hvert delmål du når, for hvert lille delmål bringer deg ett steg videre. Bestem deg for å gjøre en liten ting hver dag som bringer deg nærmere det store målet ditt.
  5. Skaff deg den hjelpen du trenger – om du trenger. Vi trenger ikke gjøre alt alene. Dessuten er de fleste av oss ganske gode på å overvurdere våre egne evner på visse områder. En eller flere hjelpere vil også gjøre det vanskeligere for deg å droppe målet ditt, fordi noen faktisk heier på deg og ansvarliggjør deg.
  6. Minn deg selv på hvorfor du bestemte deg for at du skulle nå akkurat dette målet – gjerne ukentlig. En sjekk-in med ditt eget mål og hvor langt du er kommet på veien i regelmessige intervaller gjør at du holder fokus på målet ditt.

LYKKE TIL!

Tusen takk Mette! Dere finner henne på http://www.mettesemblund.no! Verdt å sjekke ut!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s