Helse, Mat og kosthold
Legg igjen en kommentar

Hva er 5:2 dietten? Jeg er superfornøyd!

Når jeg gikk ned til bryllupet brukte jeg 5:2 dietten. Den er super lur, fordi du ikke trenger sulte deg hele tiden for å gå ned i vekt! Du kan gå 5 dager i uka og spise det du vil med god samvittighet, for så å ha 2 dager hvor du holder nede kalorinivået veldig. Det funker! Jeg gikk ned et kilo i uka til jeg var nesten der jeg ville (jeg sluttet på grunn av at jeg begynte å stresse med andre ting til bryllupet!), og jeg var kjempe fornøyd!

For å få det beste ut av det bør man jo selvfølgelig tenke LITT på hva man spiser underveis i de 5 dagene også. Det nytter liksom ikke hvis man lever på burger og gotteri de andre dagene og så skal bare spise suppe i to dager. Vi spiser for det meste sunt med masse grønnsaker, så det var ikke noe problem, og klart er du på besøk eller skal ut og spise, så går det selvfølgelig å unne seg noe skikkelig godt, det er ikke det, det er bare helheten som har noe å si. Det fine er at man fint kan kose seg med god mat og bli ordentlig mett de dagene man ikke faster, slik at man ikke går rundt og føler man «slanker seg hele tiden». Jeg har nemlig prøvd det også, og det funket ikke for meg.

Jeg har en jeg kjenner som er super flink på å skrive masse om 5:2 dietten, Marianne deBourg. Hun driver å bygger opp et nettsted nå, idemagasinet.no – foreløpig finner dere det under http://www.mariannedebourg.no. Hun har super masse oppskrifter og morsomme fakta rundt både 5:2 og mange andre dietter, og jeg lærer mye av henne.

For eksempel, visste du at 5:2 dietten har disse helsefordelene?

  • Kvinner med økt risiko for brystkreft fikk gode resultater av å følge 5:2-dietten.
  • Forskning viser at faste har en tendens til å senke produksjonen av IGF1-hormonet som spiller en rolle i aldringsprosessen samt utviklingen av kreft.
  • Kaloribegrensning og faste ser ut til å aktivere genet SIRT1 som har livsforlengende og antialdrende effekt.
  • En kreftstudie fant at kvinner som fulgte en periodisk kaloribegrensende diett, viste større forbedringer i insulinfølsomheten som minsker risikoen for å utvikle diabetes type 2 eller hjelpe til med å kontrollere diabetes hvis man allerede har en diagnose.
  • Faste stresser nervecellene positivt som forbedrer vår mentale kondisjon.

(kilde: http://www.mariannedebourg.no)

Man faster da altså to dager i uken, ved å spise 500 (som kvinne) eller 600 (som mann) kalorier. Vi fant masse spennende oppskrifter, og lagde også en del selv, blant annet en deilig grønnsakssuppe, som hvis vi kokte den lenge ble til grønnsakslapskaus! Ingenting smaker bedre enn mat lagd fra bunnen av, og det fins ingenting sunnere heller!

Det er enkelt å finne ut hva som finnes i de forskjellige matvarene, det fines mange gode kaloritellere på nett. Sett sammen noe selv, eller prøv en av de fine oppskriftene til Marianne! Lykke til!

vekt3

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s