Barn og Foreldre, Helse, Psykisk Helse
Legg igjen en kommentar

Temauken PSYK på NRK 3!

Hele denne uken har NRK 3 dedikert til å ha fokus på psykisk helse! Er det ikke fantastisk!

» Vi ønsker å synliggjøre ung, mental helse og da er en temauke som PSYK en fin måte å gjøre det på. Gjennom relevant innhold for målgruppen ønsker vi å vise hvordan mange unge har det i dag» sier fungerende kanalsjef i NRK3, Silje Marie Lien.

Gjennom dokumentarer, serier og filmer skal seerne få innblikk i myter, tabuer og stigma i forhold til psykisk helse blant unge mennesker. NRK3 håper dette vil føre til økt forståelse og at det blir mindre tabubelagt. Supert, sier jeg! Jeg er SÅ for at psykisk helse skal bli mindre tabu belagt! Det er så mange som sliter, og gjerne i det stille, fordi de er redde for hva andre skal tro.

– I følge Folkehelseinstituttet regner man til enhver tid med at 15-20 prosent av barn og unge mellom 3-18 år har nedsatt funksjon på grunn av blant annet angst, depresjon og atferdsproblemer. Derfor er det viktig å sette fokus på dette. Mange unge vil kunne kjenne seg igjen, enten fordi de selv, venner eller klassekamerater sliter, forteller Lien. Jeg skrev litt her om dagen om den perfekte fasaden folk gjerne setter frem. Det at det er så mange som faktisk sliter, er jo en veldig kontrast til den perfekte fasaden som settes frem, særlig hos unge.

Det sendes kjempemasse bra! Blant annet så jeg i går «De gales hus» som handler om innleggelse. Den er super bra, jeg har sett den mange ganger. Den handler blant annet om å bli klar over sin egen sykdom, og godta den, noe som ikke alltid er så enkelt. Flere som så den?

Programmene sendes fra kl 1930 – sjekk det ut! Kjempebra initativ av NRK3!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s