Helse, Psykisk Helse
Legg igjen en kommentar

Mer ensomhet!

Det skrives mye om ensomhet om dagen. Og det er veldig bra! Det er fint å få det opp i lyset, få det frem at ikke alle har det like enkelt som det ser ut til at de har. Ikke alle facebookbilder eller instagramprofiler gjenspeiler like flotte liv som det ser ut som.

Hvordan har du det – egentlig? Jeg leste i dag om «den skjulte depresjonen». De som fremstår som perfekte, flotte, sosialt aktive mennesker, men som føler seg helt alene. De er deprimerte, og klarer egentlig ikke komme seg ut av sengen, men tvinger seg selv på kafe og på bursdager fordi de vil at det skal se ut som de har det bra. Og hvorfor? Fordi de ikke vil være en «belastning». Hvordan er det blitt når det er det man føler et medmenneske blir hvis de ikke har det helt ok? Hvis de ikke er helt på topp?

Disse menneskene vil at man skal finne ut av det selv – at man skal se at de ikke har det helt bra. Ser du egentlig livet til venninna di, eller ser du det hun vil du skal se? Ser du henne eller Facebook profilen hennes. Det sto i artikkelen at denne personen følte hun måtte ta kontakt med sine venner, ellers ble hun sittende alene. Har vi virkelig tid til de rundt oss, eller handler vi bare på deres initativ? Tar du kontakt og ber ut kaffe, vin kveld eller bare en liten tur i det fine været? Tar du ansvar for at andre rundt deg har det bra?

Ja, jeg vet at vi alle er opptatte i livene våre, og jeg kjenner veldig på dette selv mens jeg sitter og skriver. Er jeg god nok på det selv? Hvem tok jeg kontakt med sist? Når var jeg på besøk hos ei jeg kanskje vet sitter litt alene? Jeg tror at det er lett å gå seg litt vill i «hverdagen». Man blir litt fanget i alle de tingene som skjer, at det er vanskelig å ha plass til andre ting av og til. Men det er viktig. Se på historier hvor folk dør alene, ingen i begravelsene deres? Det er fint at folk da vil komme for at de ikke skal ha den stunden alene, men hva med å bli besøksvenn FØR personen går bort? Det tror jeg ville gitt mer mening for denne personen som sitter alene i leiligheten sin.

Jeg har alltid vært av den oppfatningen at folk som fremstår som «perfekte» på Facebook kanskje er de som trenger mest omsorg. Det ligger hard jobbing bak å fremstå som «normal» når man sliter psykisk for eksempel, det vet jeg alt om, og det er viktig å prøve å se igjennom av og til. Tips til deg i dag: se en venn!

Og les gjerne artikkelen her!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s