Coaching, Reaktorskolen, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

10 måter å håndtere avslag på jobbsøknader!

Jeg må bare si jeg elsker Pinterest altså! Her finner jeg så mye inspirasjon! Her er en sak jeg fant der, gjennom careeralism.com! 10 måter å håndtere avslag på jobbsøknader – noe alle kan trenge å jobbe med, for det er ikke alltid like lett! Jeg har puttet inn en del av det jeg har lært meg på Reaktorskolen oppigjennom, og jeg ser at dette er virkelig bra stoff altså:

 

1. La deg selv få tid til å sørge

Det kan føles vondt å «miste» en jobb du trodde du kunne få. Du har kanskje allerede sett for deg hvordan det kom til å bli, og du må gi deg selv tid til å sørge over at det ikke ble slik. La deg selv gå igjennom alle stadiene: fornektelse, sinne, depresjon, og aksept.

 

2. Tenk gjennom hva som gikk galt.

Tenk godt igjennom intervjuet, se gjennom CVen og søknaden din, og se etter om det er noe du kan gjøre bedre neste gang.

 

3. Spør om feed-back

Det er fullt mulig å ringe bedriften og spørre om hvorfor du ikke ble valgt til jobben, eller hva som gjorde at de valgte en annen. Du bør også spørre om det er noe de ser du kan gjøre annerledes, rett og slett spørre dem om tilbakemelding på hvordan du fremstår, slik at du evt kan gjøre noe med dette neste gang. Det kan være tøft, og av og til vil du kanskje ikke få hele sannheten, men noen intervjuere er flinke til å gi tilbakemelding på en god måte, så bare gå for det – tør å sette deg i en utsatt situasjon: det vil lønne seg i lengden!

 

4. Gå videre

Det er ikke noe vits i å sitte fast i fortiden. Du kan ikke endre det som har skjedd, og det har ingen nytteverdi å tenke på det. Så snart du har lært leksa di på hva du kan gjøre bedre – glem hele jobben! Det finns masse bra jobber der ute – og noen venter på akkurat deg!

 

5. Søk, søk, søk!

Dette sier jeg til mine på Reaktorskolen også – det er bare å hive opp nok baller, så vil noe til slutt falle ned! Hold tempoet oppe, kjør på med søknader (men pass på at de er enestående – ikke «masseproduserte»!).

 

6. Gå i praksis/internship

Skal du over i et helt nytt felt, eller du akkurat kommer fra skolebenken, kan dette være måten å få innpass på. Prøvejobbe kaller jeg det også gjerne, for i Norge har noen ganger «praksis» fått et dårlig fortegn. Du er der for å jobbe litt gratis, vise hva du kan, få erfaring innen feltet, og ikke minst en referanse. Det er også store muligheter for å bli ansatt der du prøvejobber, fordi de ser du er god og seriøs, kommer på jobb hver dag og stiller opp, men om det ikke er det, er det uvurderlig med en god referanse fra faget ditt!

 

7. Ta en jobb som relaterer til det du vil jobbe med

Om du ikke kommer rett inn i feltet ditt, ta noe som likner/er tilknyttet faget ditt! Du kan for eksempel jobbe med salg av produkter inn mot feltet (for eksempel legemidler eller sykepleierutstyr – eller bandasjer for den saks skyld), eller du kan ta assistenjobber for folk som har innflytelse eller kjenner noen du vil komme i kontakt med. Nettverk er viktig! Det å ta en hvilkensomhelst jobb er også et alternativ, hvis du ikke klarer komme deg inn på feltet ditt. Det ser mye bedre ut å søke jobber mens du står i jobb, enn når du er arbeidsledig! Og all erfaring er (forhåpentligvis!) god erfaring, og igjen: du har en referanse på hvordan du er som arbeidstaker og person – som gjør den store hele forskjellen for en arbeidsgiver!

 

8. Ikke la jobbsøkingen definere deg

Du ER ikke jobben din/faget ditt, og du ER ikke jobbsøkeren. Du er du, og du har SÅ mye mer å tilby! Sett også pris på den tiden du har til overs nå – det blir det mindre av når du endelig får jobben du vil ha!

 

9. Husk – tiden er på din side!

De som har fått det til her i livet er folk som prøver igjen, igjen og igjen! Thomas Edison prøvde 10 000 ganger før han klarte å lage lyspæra! Hvis du spør de aller fleste suksess fulle mennesker innenfor ethvert felt i dag, vil de fortelle deg om at de har jobbet hardt og ofte lenge for å komme dit de er i dag. Gi deg selv tid! Det haster ikke å bli CEO over natta!

 

10. Vurder fordelene

Når du har funnet deg en jobb, se tilbake på denne tiden og se hva du lærte av den. Hva gjorde det med deg som person? Har du blitt litt mer tålmodig, tør du litt mer, har du funnet styrkene dine? Det kan komme masse bra ut av en slik situasjon!

 

Lykke til!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s