Hverdag, Marcus de Maria, Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

På nattbordet – hva jeg leser nå!

Jeg tenkte jeg skulle sette litt press på meg selv og lage en ny «spalte» her. Hva jeg leser nå innebærer jo at jeg blir nødt til å lese litt mer, for å holde dere oppdatert 🙂 Jeg har jo satt mål av meg å holde dette ved like, så like greit å dele det med hele verden ikke sant?

Akkurat nå har jeg startet på noe nytt. Jeg kjenner jeg måtte starte litt lett, derfor startet jeg med en liten bok. Den er om mye av det samme jeg har lest før, og jeg kjenner personen ganske godt, men allikevel får jeg aha opplevelser om hans liv som jeg syns er gøy å få med meg – og ikke minst inspirerende.

Boka heter «Wealth Workout» og er skrevet av Marcus de Maria. Du vet, han jeg går aksjekurs hos 🙂 Ja, han driver med selvutvikling også. Det er jo det som gjør det så kult. Penger og selvutvikling – hånd i hånd! Jeg har ikke kommet så langt, men den handler jo om hans historie, og ikke minst hva man bør gjøre for å bli velstående. Han mener han har funnet 8 nøkler:

– Discorver what is holding us back and deal With it

– Find Our Financial vision and purpose

– Plan for wealth

–  Understand Financial concepts and the skills to create Money

– Create the support team we need

– Take massive consistent wealth action

– Reap the rewards and give back

Jeg er godt i gang med den første, og jeg tror det er en av de viktigste. Bevissthet er første nøkkel. Jeg har også, hos Marcus, jobbet en del med min finansielle visjon, men jeg trenger nok være enda mer konkret. Tony Robbins sier man må sette et konkret tall, og selv om det er ganske skummelt, må jeg nok gjøre det nå om jeg skal ha sjangs til å måle hvor jeg kommer meg hen!

Å planlegge for velstand innebærer ikke bare å dagdrømme om hvordan det skal bli. Det innebærer også å planlegge hvordan man skal håndtere å bli rik. Hvordan skal man tenke, hva skal man gjøre, og ikke minst hvordan skal man bruke penger. Jeg vet at om jeg ikke planlegger, blir det bare til at jeg bruker mer penger hvis jeg tjener mer – som de fleste andre her i verden!

Når det gjelder å finne «skills» så mener jeg at det er akkurat det jeg får hos Marcus. Det å skjønne hvordan man skal forvalte økonomien, og ikke minst vite mer om hvordan verdensøkonomien henger sammen, er veldig viktig om man skal beholde det man opparbeider seg.

Mitt supportteam er mine nærmeste, og de jeg driver business sammen med. Og vi må være enige!

Å ta action er det jeg nå ser for meg at jeg må komme i gang med. Jeg er god på å planlegge – ikke like god på sette i gang og gjennomføre!

Så til slutt: gi tilbake: Jeg har lært mye om 10ende i mitt liv, og tror på det – ikke på grunn av den religiøse bakgrunnen for det, men bare på grunn av det det gir å gi tilbake, og det kan like godt være 10% som noe annet. Gi til hva du føler er rett, selv om det kalles 10ende trenger det absolutt ikke være til kirken!!

Jeg gleder meg til å lese videre! Den anbefales allerede! Liten (bare litt over 100 sider), og veldig lettlest, selv om den er på engelsk! Kos dere!

Wealth Workout

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s