Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

«I’d rather play golf»

Noen som har hørt hvem som sier dette? Elsker det uttrykket og hva det står for! «I’d rather play golf» er uttrykket til Robert Kiyosaki, som blant annet står i boka Rich Dad, Poor Dad, som jeg leser på akkurat nå. Det handler blant annet om at man skal betale andre til å gjøre det de er gode på, slik at man har mer tid til seg selv, til det som er viktig for en.

Det handler om å sette pris på tiden man har. Faktisk så er tiden det viktigste, og mest verdifulle du har! Det er det eneste som faktisk er begrenset her i verden  – alt annet kan man alltids få mer av (selv om det av og til ikke føles sånn). Hvis du gir av din tid, bør du tenke deg godt om hva den brukes til!

Mannen min kom hjem her om dagen og fortalte om en kompis som hadde au pair hjemme hos seg. Han fortalte at grunnen til at de hadde skaffet seg det var at da hadde de mer tid til det som var viktig for dem: å ha tid sammen med ungene. Au pair’en fikset alt det andre: vasking, mat, lekser – og så kunne de komme hjem og bare kose seg sammen med ungene og bare tenke på dem. Høres ikke det fantastisk ut?

Nå er det jo sånn at ikke alle har muligheten til å få seg au pair, men det er alltids noe du kan sette bort her i verden for å få mer tid. Hva gjør du som andre kan gjøre (kanskje også bedre enn deg?), slik at du får mer tid til det du syns er viktig? For meg er det lekser for Sander og vasking av hus/legge sammen klær. De siste tingene er ting jeg er helt overbevist om at hun som vasker hos oss gjør bedre enn meg – og hun gjør det nok raskere enn meg også. Lekser for Sander har kommet av en nødvendighet, da han trenger mye hjelp med leksene, og vi satt hele kvelden med de og det gjorde han sliten og lei. Nå har han leksehjelp ganske rett etter skolen to dager i uka, slik at han er ferdig med lekser når vi kommer hjem. Og det fungerer kjempe bra! Han har mer overskudd, og leksene blir gjort! Fantastisk!

Selvfølgelig kunne vi også ønske oss en au pair til disse tingene. Faktisk har vi sjekket det ut og det er ikke så mye mer vi måtte betalt per måned for å da få heltidshjelp, men problemet er at vi foreløpig ikke har noe godt sted for henne å bo. Vi får se om det endrer seg etter hvert, det er jo mange muligheter i dette huset, men akkurat nå har vi ikke plass. Tror derfor vi holder oss til den ordningen vi har litt til.

Men det er andre ting jeg lurer på å sette bort også. Regnskapet mitt for eksempel. Det er noe som er bare tull at jeg tar selv. Nå skal jeg kanskje få en praksiskandidat, som kan hjelpe meg med det enkleste i alle fall, og da kan jeg bruke tiden min til noe mer effektivt: nemlig bygge firmaet mitt større. Det kan nemlig bare jeg gjøre – og det er akkurat det Kiyosaki snakker om. Gjør det du er god på, det som skaffer deg mer tid, mer penger eller mer kvalitet med de rundt deg – og la andre gjøre det de er gode på for å hjelpe deg! Godt tips Richard, godt tips!

Family sitting in hammock

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s