Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Bare en tur innom!

I hui og hast før jeg reiser i bursdagsselskap og påfølgende middagsselskap! Sosial sier du? Ikke alltid! Det er lov å være litt a-sosial innimellom også! Liker du å krølle deg sammen i godstolen med en god bok og litt vin eller te? Det gjør jeg også! Jeg og mannen min er egentlig lite ute på ting (selv om mannen min kanskje ikke er enig?). Vi elsker hverandres selskap og er mye bare oss. Våre nærmeste venner er faktisk søstrene mine, og noen av de er vi sammen med av og til flere ganger i uka. Venninner henger jeg mest sammen med når jeg skal på kurs eller skal jobbe på et prosjekt. Det blir lite tid til bare kaffe og skravling. Men det er mitt valg! Noen velger å gjøre det flere ganger i uka 🙂 Nå er det for oss mest familien som gjelder, og et og annet middagsselskap innimellom 🙂 Og jeg syns det skal være greit.

Noen her i verden veier ens «verdi» ut ifra hvor sosial man er. Hvor mange venner har du på Facebook? Hvor aktiv er du på Google? Jeg er sånn midt i. Mange Connections, og elsker det, men er nok mer introvert. Vet du forskjellen på introverte og ekstroverte personer? Det er ikke alltid så enkelt å spotte det skjønner du! Man tenker kanskje lett at de som står på en scene eller snakker høyt i forsamlinger (som meg) er ekstroverte. Men det er de ikke alltid. Richard Brandson, for eksempel, som er på sosiale medier hele tiden, er ikke ekstrovert men introvert! Og jeg, med min blogg og mine kurs er også mer introvert enn jeg er ekstrovert!

Det kommer nemlig an på hvor du finner energien din fra! Ikke hvem du viser frem, men hvem du er når du er for deg selv. Hvor lader du? Hva skal til for at du kan slappe av? Ekstroverte mennesker slapper av og får energi av å være sammen med mange andre, introverte lader når de er sammen med sine helt nærmeste eller rett og slett alene med seg selv.

Derfor må det være greit å være litt a-sosial av og til. Ens verdi skal ikke måles i hvor sosial man er. Det er bare sånn at noen trenger litt tid for seg selv, og rett og slett blir slitne av å være sammen med mange andre. Da er det deilig å ta seg et langt bad med en god bok og litt stearinlys (akkurat som jeg gjorde i går), og stenge verden litt ute for å lade batteriene.

Tenk på det neste gang du maser på vennen din for å være med på noe – kanskje ligger de litt til lading? 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s