Coaching, Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Det er i motbakke det går oppover!

Det er ikke alltid ting går som man tenker. Verden gir deg sitroner, men hva skal du gjøre med det? Ting kan forandre seg fra den ene dagen til den andre, rett og slett fordi noen andre ikke har gjort det de skulle, og det går utover deg. Sånn er det. Hva skal du tenke nå? Hvordan skal du takle det?

Jeg snakket i går om planlegging. Og jeg planlegger jeg. Men ting går ikke alltid etter planleggingen heller. Da trengs det positive tanker. Da trengs det strategier for å kunne takle at ting ikke går som planlagt. Verden er bare fylt med mennesker, og mennesker gjør feil.

Så hva tenker jeg når ting ikke går etter planen? Jeg tror jeg har en innebygd (eller tilvendt) tankegang som gjør at når noe ikke går som planlagt, eller ting skjer som ødelegger for meg, som gjør at jeg tenker «ja, ja» og går videre. Tankene snur alltid til det positive i situasjonen, hva jeg kan lære, og hva jeg kan bruke videre. Ja jeg skal innrømme at jeg av og til lar meg selv være litt i øyeblikket og være litt irritert, men jeg er bevisst på det, og jeg tror det er det viktigste. Det å bli bevisst på hvordan du reagerer og at du reagerer er første skritt. Så må man endre tanken og erstatte den med en ny tanke. For eksempel, i dag fikk jeg en beskjed om at en av mine dealer kanskje ikke går i havn allikevel. Det er snakk om mye penger og ikke minst lovnader som ikke har gått i oppfyllelse. Jeg kan velge å bli sittende i det i mange dager, kanskje uker, og irritere meg over de involverte som jeg overga gjennomføringen til, både den ene og den andre parten, og skylde på dem og bli sintere og sintere fordi ting ikke gikk i orden. Jeg kan la dette ødelegge hele dagen min, kanskje hele helga eller lenger, og gå og gjenta dette for meg selv og alle rundt meg om og om igjen, og høre den negative siden av det selv om og om igjen til det fester seg skikkelig i underbevisstheten min. Jeg kan la dette igjen gjøre at jeg ikke stoler på folk, ikke tør gjøre dealer igjen, kanskje begynner å tvile på meg selv og min gjennomføringsevne, og rett og slett sabotere for meg selv alt jeg har bygd opp over tid. Kun pga ting jeg ikke kunne kontrollere. Ja, jeg kunne ha fulgt det opp bedre, og det var andre ting jeg sikkert kunne gjort også, og det er det jeg kan lære av det. Til neste gang lar jeg ikke alt bare fare, jeg vil følge det opp til alt er i havn. Det er det første. Det andre er at jeg velger å tenke annerledes på det. Ja, så nå tjener jeg ikke like mye på det som jeg hadde trodd. Men noe vil jeg jo tjene, og salget er gjort, jeg gjorde både en god gjerning og en god jobb, og jeg kan dette. Gjort er gjort og spist er spist. Uansett hvor mye jeg tenker på det og hvor mye jeg slenger med leppa om det, så vil dette ikke bli annerledes nå. Det som er gjort kan ikke bli ugjort, man må bare forholde seg til det som har skjedd. Hva godt, hvilken nytteverdi, har jeg i å sette meg fast i negative tanker om hva som har skjedd, når jeg ikke kan endre det allikevel? Tenk litt over det neste gang noe skjer i livet ditt som du ikke hadde planlagt, eller at verden påfører deg noe du ikke kunne planlegge!

Jeg velger å gå ut fra denne opplevelsen med hode hevet, og glad for det jeg får ut av det. Både lærdom, noe gode resultater, som jo forresten ikke ville vært der hvis jeg ikke ville gjort dealen, og legger det fra meg i dag allerede. Ikke noe spøkelse som forfølger meg, ingen skjelett i skapet 🙂

Ha en fantastisk dag i dag folkens! Det er en god dag å lære på!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s