Coaching, Hverdag, Reaktorskolen, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Det handler om å ikke gå glipp av noe!

Jeg kjenner det på kroppen. Jeg vil så gjerne være med på alt! Alt som kan bli innbringene, alt som er spennende! Jeg har vært med på å starte masse spennende ting, og prøver stadig noe nytt. Men hvordan velger man ut hva man skal satse skikkelig på, og investere tid, energi og penger på? Hvordan vet man hva man virkelig vil her i livet, når alt virker så spennende?

Jeg har ikke klart å finne et svar på det. Jeg leter fortsatt. Jeg har ben i flere leire, og har flere prosjekter som venter på min avgjørelse. Jeg vet jeg har mulighetene, men har jeg midlene til å følge det opp? Og hva med tid og energi? Hva er jeg villig til å avse for at det skal gå i orden? For det er det vi ofte glemmer oppi det hele – hva vi må forsake! Etter at jeg fikk meg samboer (nå mann ❤ ) har jeg kjent dette enda mer enn før. Hva jeg ofte forsaker. Med mine stadige prosjekter, og ikke minst frivillige innsats i organisasjoner og lag, brukes ofte energien utenfor hjemmet. Tanken er jo at det til slutt skal ende opp i mer energi og tid hjemme, men hva skjer underveis? Man mister tid med sine kjære, og ikke minst tid med seg selv.

Jeg, som mange andre, har stor arbeidskapasitet i perioder, og mye mindre i andre. Det betyr at jeg ofte setter i gang ting i de periodene jeg føler meg sterk og opplagt, og legger ting ned igjen når jeg ikke føler jeg har energi lenger. Eller det blir bare veldig slitsomt i disse periodene. Som sagt kjenner jeg det på kroppen.

Og allikevel, her sitter jeg: Med hodet fullt av tanker om nye prosjekter 🙂 Det er jo så spennende! Jeg vil jo ha med meg alt! Jeg vil ikke gå glipp av en sjanse, noe som kan bli til noe stort! Jeg omgir meg med veldig oppegående mennesker, og får hele tiden forslag til spennende ting. Mannen min blir nok en smule sprø, men han begynner nok å ane hvordan en dag i mitt liv ser ut fra innsiden. Når du har et hode som går på høygir, og har kapasitet til å tenke på 1000 ting samtidig, og alt høres like smart og spennende ut, da er det lett å gå litt over styr.

Høres slitsomt ut? Ja, noen ganger. Og noen ganger må det til for at jeg skal føle jeg lever. Det er slik jeg er, dette er meg. Jeg elsker å starte opp ting, og jeg elsker å drømme meg bort i prosjekter og tanker om ting som kan bli. Jeg planlegger veldig langt frem, men heldigvis er det ikke så nøye om det blir AKKURAT slik jeg har sett det for meg 🙂

Jeg tror det at jeg har ben i mange leire også gjør at jeg faktisk kan veilede andre på mange områder også, og det er det som gjør meg god i jobben min som Coach. Jeg har så mange kontakter, vært innom så mange ting, tenkt igjennom og undersøkt så mange ting, sett muligheter. Så når folk kommer til meg for karriereveiledning for eksempel, så har jeg masse erfaring å ta av! Jeg tror det gjør det spennende å komme til meg. Og det gjør at jeg kan hjelpe mange. Så selv om alle prosjektene mine ikke alltid blir noe av, og både jeg og mannen min går litt på veggen av og til, ikke minst av at jeg holder på med noe hele tiden, så tror jeg det kommer noe godt ut av det. Noe jeg kan bruke til noe. Jeg lever etter den tanken at man kan lære noe av hver ting som skjer, og i mitt tilfellet handler det om å ikke gå glipp av noe, og så om å lære noe.

Hvordan er det for deg? Og har du noen tips til meg om hvordan prioritere?

cropped-img_1084.jpg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s