Hverdag, Mindfulness meditasjon/oppmerksomhetstrening
Legg igjen en kommentar

Lille julaften! Og stresset senker seg?!

Hvordan er pulsen? Har du hvilepuls eller er den oppe i taket? Mange føler seg ikke ferdig i dag, og da skjønner jeg at det kan føles ubehagelig! Jeg trodde jeg skulle klare å la være å gå ut i dag, men må et lite æren som jeg utsatte i går. Heldigvis har det ingenting med gaver eller innkjøp å gjøre, det ble jeg ferdig med i går.

Og så var det denne vasken da! Julevasken…. Alle kroker, vegger og tak ikke sant? Og vinduer! Må ikke glemme vinduer! Vi har juksa litt vi… Samme som i fjor har vi rett og slett satt bort vasken. Jeg innrømmer det! Jeg har nok med alt det andre, og jeg må også ærlig innrømme at jeg tror vasken blir bedre når noen andre som har litt mer peiling gjør det! I år har vi jo fått oss ei som hjelper oss hver uke, så det var ikke så vanskelig å få det til, og i går var jeg ute og shoppet samtidig som «jeg» vasket huset 🙂 DET var en deilig følelse!

Jeg tror man gjør godt i å ikke prøve for hardt denne tiden på året. Det er koselig med juleverksted og kakebaking, men noen tar det litt for alvorlig tenker jeg. Huset skal være gullene rent, alle slag bakevarer og masse konfekt og annet gotteri, hjemmelagede gaver til alle… Det KAN bli for mye. Man skal kose seg i førjulsstria, ikke bare stresse.

Nå er jeg av den typen som elsker å kjøpe gaver jeg da! Det er det beste jeg gjør! Elsker det! Så for meg er det ikke stress å planlegge innkjøp eller gjerne gå på lange shoppingturer og handle inn til hele familien. Jeg starter også alltid tidlig, og var vel egentlig ferdig før desember startet. Jeg må jo innrømme at det gjerne betyr at det vanker en liten ekstra gave eller to, både til meg selv og de andre, når jeg i løpet av desember er ute av andre grunner, eller følger mannen min på hans shoppingrunde. Det er jo så mye fint, og ikke minst er alt på salg 🙂

Så når jeg har eliminert husvask og pakkekjøp som stressmoment gjenstår det vel baking på listen? Vi baker jo en del her hjemme, det er sant. Vi har hatt tre juleverksteder med kakebaking og julemusikk i løpet av desember, siste i går kveld. Men 7 slag baker jeg ikke. I år har jeg kjøpt de fleste kakene. Vi lager nemlig mest konfekt og pepperkaker/kakemenn på disse julekveldene våre. De andre kakene har jeg kjøpt på julemarkeder/Bondens marked, og så var jeg så heldig å få tak i hjemmelagde krumkaker av et par søte småjenter som hadde bakt! Så nå er alt det jeg trenger i hus! Masse hjemmelaget godis og økologisk marsipan! Fantastisk!

Det er greit å tenke at man ikke skal gjøre alt selv i julestria. Og at man skal ha god samvittighet når man slapper av og koser deg med de aktivitetene som er viktigst. Det ER viktigere med kos og hvilepuls heller enn rene vinduer. Eller: om man har muligheten: sett det bort! Og få både i pose og sekk 🙂

Her i huset er vi klare for jul! Tenk at du går denne dagen i møte med en tanke i hodet om at dette vil ordne seg – du kommer til å rekke alt! Pust inn, rolig, og husk å puste ut igjen også! Lykke til i dag! Dette blir en fantastisk dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s