Coaching, Reaktorskolen, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

«Hva jobber du med da?»

Noen som har fått dette spørsmålet noen gang? Hvordan føles det? Det er ikke alltid det føles like greit for alle. I min jobb møter jeg mange som syns dette er noe av det verste de kan bli spurt om. For hva svarer man når man har gått arbeidsledig/syk i mange år? Hva sier man når man kanskje er på vei til å bli ufør, og kanskje ikke vil at hele verden skal vite det? Og det verste er at dette er noe av det vanligste vi spør hverandre om. Det kommer nesten alltid først – legg merke til det! Etter du har presentert deg, blir du nesten alltid spurt «Hva jobber du med da?».

Og hva svarer man hvis man ikke har lyst til å fortelle hele sykdomshistorien sin til fremmede, eller knappe bekjenskaper? Jeg hadde ei hos meg som hadde funnet en genial løsning! Hun fortalte at på slike spørsmål fortalte hun at hun var «logistikk sjef på <adressen hennes>». Genialt? Hørtes veldig flott og fint ut, og hun kunne legge ut om oppgaver og ansvarsområder, som henviste til logistikken det er i å holde orden på hus og familie. Kjempeflott svar!

Jeg sier også alltid til mine at når man er i praksis, trenger man ikke fortelle omverdenen at det «bare» er praksis. Det er bare å fortelle at man jobber der, og så sier man det som er sant, men ikke hele sannheten 🙂

Det kan være greit å tenke ut et annet spørsmål å spørre først med nye mennesker man møter. Man vet aldri historien til folk, og det er ikke alle som føler at dette spørsmålet «passer inn» i deres hverdag. Kanskje kan man spørre om mer spennende ting som familie eller hobbyer? Det viktigste å tenke på er at jobben/det man gjør ikke definerer personen! Jeg ser så mange fantastiske mennesker i jobben min, som per dags dato ikke jobber, men som har masse å tilføre samfunnet, i mange forskjellige lag. Bruk tid på å bli kjent med personen, ikke bare tittelen tenker jeg!

En ny dag på Reaktorskolen er i gang, og jeg gleder meg masse allerede! Ha en fantastisk dag alle sammen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s