Barn og Foreldre, Hverdag
Legg igjen en kommentar

Aktive barn = gladere barn!

I dag kommer Sander hjem fra vinterferie. Han har vært på hytta med bestefar, og der har de IKKE sittet stille! Hytta ligger langt oppå fjellet, og det er perfekt for vinteraktiviteter fortsatt, selv om det her nede bare regner. I tillegg til å være ute mesteparten av dagen hjelper han også til i hytta, med alle praktiske ting som skal gjøres; hente vann, vaske opp, lage mat. Og han elsker det!

Hjemme blir det mer stille-sitting. I hverdagen har vi ikke alltid tid til å være like aktive. Han elsker å sitte foran tv og å spille på spillboksene sine, og i en hektisk hverdag for oss voksne er det enkelt å bare la ham sitte.

Jeg har lagt merke til en helt klar trend: om han får sitte stille noen timer foran tv eller spill, blir han skikkelig sur og grinete. Han diskuterer om alt og sutrer skikkelig. Er det noe som får meg til å bli sliten så er det den sutringa. Sint er en ting, diskutere en annen, men den sutringa og klagingen – DEN blir jeg fort lei. Så da blir stemningen ikke like koselig. Jeg burde vite bedre, men er det ikke sånn at det er ungene dine som lettest får deg til å glemme alt du har lært deg av selvkontroll?

Så hva kan vi gjøre annerledes? Det er ikke like enkelt å «underholde» barna hver dag når man kommer hjem fra jobb. Det er ikke alle dager det rett og slett passer å finne på noe heller; og ikke er det noe gøy å sende ut ungene i dette været som er nå.

Jeg så en bok i butikken på fredag: «Tusen ting å gjøre med barna». Den skal jeg kjøpe meg. Sander trenger aktiviteter i hverdagen også, ikke bare i ferier og i helgene. Litt mindre tv og spill, og litt mer familietid – det trenger ikke være mye, men jeg vet at mitt barn blir mye gladere av å være aktiv og gjøre ting, enn å sitte stille. Dette vil igjen gjøre MEG gladere, for jeg vet at jeg sliter med å ha bare positive tanker når Sander er sutrete og lei.

Jeg har ingen planer om å være «supermamma». Jeg tror ikke det er det det handler om. Men hvis vi finner på en ting hver dag, og dermed kutter ned på tiden han sitter foran tv’en eller spillet sitt, så tror jeg det vil gjøre STOR forskjell. Å gjøre det til en vane er det viktigste.

Sander leker fint selv også. Han har et rom fullt av leker, og har god fantasi. Å bygge oppunder denne er også viktig. Han er jo enebarn, og har ikke så mange naboer å leke med, så han må oppmuntres til å leke alene.

Alt i alt ser jeg hvor viktig det er å holde han i aktivitet, også de dagene han ikke er på trening; aktive barn = gladere barn!

This entry was posted in: Barn og Foreldre, Hverdag

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s