Coaching, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Nye ideer

Hodet mitt står aldri stille. Det er både en forbannelse og en velsignelse. Jeg får for det meste gjort veldig mye da – finner på mange nye ting og er alltid klar for noe nytt. I tillegg går det ganske kjapt oppe i der, så jeg tenker på mange ting samtidig og ligger noen ganger foran de jeg snakker med; som jo kan bli en forbannelse da. Folk skjønner ikke hva jeg snakker om! Det er også av og til litt slitsomt å stå opp kl fem fordi du har så mange tanker i hodet og prosjekter du må forberede at du bare ikke klarer å ligge stille lenger 🙂

Nå er det store ting på gang igjen. Jeg liker å skape ting, og akkurat nå er det ting i gjerde. Spennende ting! Jeg tror venninnene mine har merket det i alle fall, for jeg er litt mindre tilgjengelig enn jeg har vært før akkurat nå. Jobber både dag og kveld de fleste dagene i uka, og det bare kribler i magen!

Jeg kan ikke fortelle dere alt enda – det får være en liten overraskelse, men de som kjenner meg skjønner vel litt tegninga:)

Hva gjør du når du får nye ideer? Klarer du å sette de ut i live? Det er ikke alltid enkelt. Og jeg må jo si at selvfølgelig er det ikke alle mine ideer som ser livets lys heller. Mye skjer bare inni hodet – og så skravler jeg gjerne høl i huet på de nærmeste en stund, og så går det over. Noe mer spennende og mer sannsynlig tar over ofte. Det er jo en prosess alt, og det er ikke sikkert første utgaven er den beste.

Det å sette ideer ut i live, å faktisk gjennomføre det du drømmer om, og planlegger å gjøre, er det ikke alle som får til. Jeg tror det viktigste er motivasjonen man har. Om det er noe du bare MÅ få til, noe du ikke kan leve uten, eller som du ser verden ikke kan leve uten – ja da får du det til. Og vet du? Den følelsen kan man skape inni seg selv! Det er jo ikke alltid verden ser at den har behov for dine flotte ideer – det har jo mange bedriftseiere for eks fått oppleve – men om man har en klar plan, og en klar visjon, så er det ingenting som kan stoppe deg!

For å få til en klar visjon, må man drømme litt. Det er der alt starter. Det er ikke alle som tør å drømme, og i alle fall ikke tør si det høyt. Men min opplevelse er at når man tør tro at det virkelig kan skje, og når man sier det høyt til noen, så vil ting begynne så skje. Om du lager deg en klar visjon; virkelig ser det for deg at det skal skje, vil faktisk ting begynne å gå seg til av seg selv. Det er bare det at det er ikke alltid man legger merke til at det skjer. Om man ikke er klar på visjonen sin hele tiden, vil de små endringene i hverdagen rundt deg kanskje gå deg hus forbi. En person som kommer inn i livet ditt med noen løsninger. En ting på TV som får deg til å tenke nytt. En bok du plutselig ser i bokhandelen eller hjemme hos en venn som forteller deg løsningen på akkurat den løse tråden i planen. Vær åpen for forandringer, og vær tilstede i ditt eget liv, så vil du legge merke til at det er noe i universet som hjelper til for at akkurat du skal få det til.

Jeg tror ikke på så mye metafysiske planer, men jeg er helt overbevist på at ting ikke skjer tilfeldig. Det er alltid en mening bak alt som skjer, man ser det bare kanskje ikke der og da. Jeg er helt overbevist på at det du fokuserer på ekspanderer, og det vil også si at om du fokuserer på visjonen og planen din, vil det skje en endring i livet ditt mot den planen.

Det finns mange gode verktøy for å lage en klar visjon. Dreamboard er vel kanskje den teknikken som de fleste av oss har hørt om. Da klipper man ut bilder og tegninger av ting man ønsker skal skje i livet sitt, og henger det et sted man ser det hele tiden. Man fokuserer på det 🙂 En annen kjempegod metode er Brian Mayne’s Goal Mapping. Brian har utviklet et super spennende verktøy for å nå sine mål, gjennom at man faktisk aktiverer begge deler av hjernen, og derfor får enda større mulighet for måloppnåelse. Det er flere millioner mennesker i verden som bruker konseptet, blant annet store firmaer som Coca Cola, Microsoft og Barcleys Bank. I Norge er vi ca 50 stk som jobber med dette verktøyet, og jeg bruker det hver dag selv. Jeg bruker det også mye i coachingen min, og det stopper aldri å imponere meg hvor godt det faktisk fungerer. Du kan lese mer på http://liftinternational.com

Her er et av de Goalmappene jeg har hatt oppigjennom:

GM

Så om du vil få gjennomført noe spesielt i livet ditt; lag deg et klart bilde av hva du vil gjøre, lag deg en klar visjon av det, og pass på at du mater hjernen din med dette bildet hver dag! Ting skjer ikke tilfeldig, det er du som styrer det!

This entry was posted in: Coaching, Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s