Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Andres tanker og følelser

Noen gang lurt på hva som foregår oppi hodet til en annen person? Blitt frustrert over at du ikke forstår hvorfor andre gjør som de gjør eller sier det de sier? Og kanskje ikke minst IKKE sier det du ønsker å høre?

Er det en ting som er helt sikkert er det at man ikke kan styre hva andre skal gjøre, si eller tenke. Selv om man absolut noen ganger skulle ønske at man kunne få direkte link inn i hodet til den andre, er den eneste du kan styre deg selv.

Men vi prøver allikevel gjør vi ikke? Særlig vi jenter 🙂 «Hva mener han med det? Jeg tror han sier det sånn fordi….» Vi er verdensmestere i tankelesing. Men går det an å lese andres tanker? Sånn egentlig? Svaret er jo selvfølgelig nei. Så damer, vi kan like godt bare la være å prøve å analysere i stykker alt som blir sagt og gjort. Den eneste måten å finne ut hva som foregår oppi hodet til en annen er å SPØRRE! Og hvis personen bare kommer med tåke, ja da er tåke det eneste du vet… Man kan jo rive seg i håret noen ganger, men det nytter jo heller ikke. Hva er nytteverdien i at du føler frustrasjon og irritasjon over andres følelser og tanker – tåkete eller ikke?

Det som er så deilig da, er at vi styrer jo oss selv helt og fullt! Tankene våre kan vi selv bestemme, og dermed kan vi også styre følelsene våre! Så den frustrasjonen som kan komme opp innimellom når tåken er som tykkest, kan vi velge å stoppe. Vi kan velge å tenke noe annet som får oss til å føle oss bedre. Og er ikke det målet?

En god teknikk jeg har lært meg er å stoppe opp når følelsene kommer og spørre meg selv: Hva tenker jeg nå? Da får du tak i de tankene som får deg til å føle det du føler – og så kan du erstatte de tankene med noe annet som gjør at du føler deg bedre! Så hvis frustrasjonen kommer, og tanken du får tak i for eks er «Argh, jeg blir jo gal! Han sier bare litt, men ikke alt!», så kan en bedre tanke være «Men hva så? Hans problem. Livet mitt er så fantastisk om dagen, jeg velger å fokusere på det i steden!»

Du kan ikke styre andres tanker eller følelser. Men HELDIGVIS har det ingen betydning – fordi du kan styre det du tenker og føler OM andres tanker og følelser 🙂 Gjør du det til en vane, får du en bedre hverdag – tro meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s