Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Sol, bare sol!

Ah, dagene blir lengre og lengre! Det passer meg bra, jeg som har så mye på gang om dagen! Jeg kjenner bare hvordan jeg blir mer og mer happy for hver dag som går! Jeg bygger virkelig mitt eget liv sten på sten – og det er bare positive ting som får plass!

I går fikk jeg gjort så utrolig mye! Jeg har kjent at jeg har blitt litt for ineffektiv i det siste i forhold til hva jeg ønsker å være. Jeg kjente at mye av tiden min ble spist opp i å gjøre ting som kanskje ikke dro målene mine nærmere meg. Ja, jeg gjorde ting som gjorde meg glad, men når jeg skal bygge opp en fremtid i løpet av 5 år som skal fylles med så mye som jeg vil, blir jeg nødt til å bruke tiden riktig. Jeg satt tilfeldigvis og så et av Marcus de Maria sine klipp på youtube, hvor han snakker om tidsplanlegging for effektivitet – og jeg tenkte at det skal jeg jaggu prøve!

Det morsomme er at jeg i første omgang tenkte jeg skulle «gjøre det til mitt eget» og ikke følge oppskriften til punkt og prikke. Det viser litt av hvem jeg er, og hva min preconditioned mind gjør – jeg står litt i veien for meg selv for å oppnå suksess fordi jeg av og til vil prøve å finne opp hjulet på nytt når noen andre allerede har tråkket opp veien for meg, og det bare er å følge dem så vil suksessen finne meg!

Jeg fant dog fort ut at nei, skal jeg gjøre dette så skal jeg gjøre det ordentlig! Systemet er veldig enkelt; fra du står opp til du legger deg planlegger du/gir deg selv en oversikt over hva du skal gjøre/hva du har gjort, for hver HALVE TIME! Hvis du vil ha gjort mye i løpet av dagen er dette måten å gjøre det på altså! På jobben er det mye kaffedrikking og interncoaching (vi må jo hjelpe hverandre med alle våre små og store problemer også!), og det tar av og til litt for mye tid. I går så jeg at jeg ikke hadde så mye tid til det – for jeg måtte gjennom alle mine oppgaver jeg hadde bestemt meg for å gjøre i løpet av dagen! En befriende følelse! Og jeg fikk gjort SÅ mye!

En annen ting jeg fikk plukket vekk var min tidstyv nr 1; Facebook! Jeg er altfor avhengig! Jeg er ikke så mye intressert i hva andre mennesker gjør, men jeg bruker mye tid på fora jeg er med i. Og ikke minst chatter jeg. Chatter, chatter og chatter 🙂 Mitt sosiale liv er på Facebook vettu! Uff, det har jeg jo ikke tid til! Men i går var jeg bare innom Facebook to ganger – og hadde så vidt tid til litt chatting. En helt ny hverdag – og ikke minst mye mer befriende! Prøv det: It will set you free 🙂

Og prøv Marcus’ metode – den er fantastisk! Han snakker om å bruke den i etterkant av hver halvtime, for å se hva du faktisk har brukt tiden din på – men den er fantastisk å bruke for å planlegge dagen til minste detalj også! Jeg skal prøve å finne tilbake til hvilken video det var og legge den ut her senere! Kjempegøy!

Nå skal jeg komme i gang med dagen – første halvtime: lage frokost til guttungen og få kledd på han. Denne dagen blir fantastisk!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s