Coaching, Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

Snu humøret!

Coaching er så mye. Det jeg ser jeg gjør mye når jeg jobber, både med meg selv og med andre, er å snu humøret. Det er det beste som fins å gå fra en dårlig dag med dårlige tanker til en dag du stråler og ser livet fra den lyse side.

Det er ikke alltid enkelt – og særlig med seg selv! På kurset Millinare Mind Intensive (T. Harv Eker) i Oslo fikk vi utdelt et armbånd bestående av en tykk strikk. Ved å strekke denne laaaaaaaaaaangt ut og slippe den hardt inntil håndleddet minner jeg hodet mitt på at tankene som ikke gavner meg og dagen min skal ut av bevisstheten. Det er en fysisk påminning, og hele meg, til og med cellene i kroppen min husker det i etterkant. Veldig smart metode! Faktisk har jeg ikke brukt den SÅ mye etter at jeg var ferdig med kurset, jeg har faktisk ikke hatt så mange dårlige dager! Bare det å være til er deilig om dagen!

Jeg bruker selvfølgelig ikke en sånn metode på mine kandidater ved Reaktorskolen 🙂 Men jeg har mine metoder i NLP blant annet – og ikke minst bare ved min erfaring fra å snu tankegang ved hjelp av gode spørsmål i coaching. Når det kommer en inn til meg som jeg kan lese både av energien og av annsiktsuttrykk trenger å få mer støttende tankeaktivitet, blir åpne spørsmål viktige. I NLP blir spørsmålene mye rundt auditive, visuelle og kinestetiske spørsmål. «Hva føler du rundt det?» «Hva hører du deg selv si når du føler deg sånn?». Et spørsmål som jeg har brukt mye på meg selv når jeg kjenner at jeg har kommet inn i et dårlig humør er «Hva tenker jeg nå?» Om jeg kan få tak i tanken bak følelsen, kan jeg endre den og dermed endre hvordan jeg føler meg. Fantastisk ikke sant?

Her om dagen for eksempel, begynte jeg å tvile på meg selv og underbevisstheten min fylte opp tankene mine med ustøttende vurderinger av meg selv. Det fikk meg selvfølgelig i et veldig dårlig humør og jeg følte meg veldig tiltaksløs og utenfor. Ved hjelp av strikken min, og at jeg ble oppmerksom på at jeg satt og dro meg selv ned, kunne jeg heller si til meg selv: «Ja ja, men jeg er verdt mer. Jeg når toppen uansett hva andre tenker om meg!». Gode tanker, gode følelser!

Vil du også ha en strikk? Det går MMI over hele Europa, ja faktisk hele verden om du vil reise litt ekstra bort i solen, akkurat nå! Sjekk ut http://www.srpl.net 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s