Psykisk Helse
Legg igjen en kommentar

Gjesteinnlegg: det er rart hvor fort ting kan forandres!

Ja, da var det meg igjen da, Lise:) Jeg ville bare titte innom for å fortelle dere hvordan ting er nå. Dere husker kanskje at det ikke er mange dagene siden jeg kunne fortelle at jeg var så veldig nede, så sliten og i dårlig humør. Vel, ting er blitt litt bedre!

Jeg er nok ikke helt høy, men i alle fall høyere. Jeg er gladere, det bobler litt inni meg, og jeg tåler alkohol bedre. Det er rart men det virker som om kroppen min absorberer alkoholen og flytter giften fortere ut av kroppen når jeg blir høyere, fordi jeg rett og slett ikke merker at jeg har drukket dagen etterpå. I går for eksempel drakk jeg tre glass vin, nok til at jeg ble litt surrete i hodet, men bråvåknet kl 0630 og var helt fin. Det likner ikke helt meg, men jeg liker det!

Det er en annen ting som er et sikkert tegn på at jeg begynner å bli høyere; det at jeg sover mindre. Jeg trenger rett og slett litt mindre søvn. Jeg står lett opp kl halv syv, selv om jeg la meg kl tolv. Det er IKKE likt meg. I alle fall ikke sånn jeg er på vinteren. Da sover jeg jo både ti og tolv timer, og er ofte helt ødelagt på morgenen. Men ikke nå. Ikke i dag, og ikke i de siste dagene. Jeg våkner fint før vekkeklokka, og har ingen problemer med å holde meg våken på kvelden. Merkelige greier. Men ganske deilig, for jeg får jo lengere dager – og mindre slitsomme.

Så jeg vil nok tro at den lille nedeperioden som var så ille forrige uke rett og slett var på grunn av det jeg trodde det var; på grunn av noe som hadde sjedd i livet mitt heller enn at det var en biologisk reaksjon i hjernen min (det som skjer når jeg er nede eller oppe). Det var vel ikke så rart heller, alle har jo sånne perioder av og til, det er bare det at jeg har lett for å kjenne igjen symptomene fra jeg er nede og kanskje skylde litt på det. Kanskje jeg også blir mer sliten når sånne ting skjer, rett og slett fordi jeg ikke tåler så mye? Psykriatrikeren min sier at det er akkurat det som er vanskelig for henne; å skille for folk hva som er biologisk og hva som kommer av rett og slett det som skjer i livet. Av og til er man jo litt lei seg og av og til litt ekstra glade og har litt ekstra energi. Det er jo sånn det er 🙂

Men som sagt; jeg har det bedre nå. Jeg elsker disse fasene; det er så deilig når man har vært tung så lenge, å kjenne at kroppen og tankene våkner til live! Deilig å kjenne at det bobler litt inne i hodet, og i kroppen, og at jeg har mer energi! Jeg vet at det nå er på tide å redusere antidepressiva (jeg går på en type som er oppkvikkende i tillegg), men vil bare nyte det litt mer… Og ikke minst være helt sikker på at jeg er over nedeperioden! Jeg skal til legen igjen om en uke, så det er vel greit å vente til da tenker jeg.

Ha flotte dager dere – det skal jeg!

This entry was posted in: Psykisk Helse

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s