Hverdag, Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling, Senter for Helhetsvelvære
Legg igjen en kommentar

Tilbake på skolebenken

Ja, da var den helgen her. Tilbake på skolen – NIMU – og lære om Emosjonell Intelligens. Jeg har jo akkruat hatt om det temaet på BI, så det blir spennende å høre mer om det. Det at jeg går på BI er jo en utfyllende del av det å gå hos Sigurd, de hører jo sammen. Men det er gøy å se hvordan BI satser mer på norske forfattere og teorier, og Sigurd mer på de amerikanske.

I går var en veldig spennende dag hvor vi snakket mye om tilknytning. Det er selvfølgelig viktig for å utvikle emosjonell intelligens, men jeg kan jo ganske mye om det fra før. Jeg skulle ønske jeg kunne hatt egne kurs som trener, men jeg skjønner også hvorfor han har lagt det opp sånn at jeg skal følge undervisningen; jeg har jo ikke minst andre oppgaver som trener i denne undervisningssituasjonen.

Blant annet skal jeg følge med på hvordan han foreleser på gruppen. Jeg er kjempeklar for å få litt flere tips om hvordan jeg skal bli en bedre foreleser, og det er gøy å se hvordan han skifter stil i løpet av dagen. Mot slutten av dagen sto han, mens han på begynnelsen av dagen bare satt og pratet rolig. Det var nok ganske enkelt fordi han leste gruppen slik at folk begynnte å bli slitne, og måtte få litt mer energi inn i undervisningen for å kunne følge med. Veldig smart.

Jeg føler at jeg fint kunne hatt et kurs nå. Eller foredrag. Vi skal jo møte Line i Enablers AS neste fredag som skal coache meg og ikke minst hjelpe oss å finne ut hvordan vi skal selge produktene våre, og hva vi skal selge. Jeg vil veldig gjerne mer inn på bedriftsmarkedet med coaching og foredrag til bedrifter. Det er ikke nok med helsekursene våre ser jeg, de har en mindre rekkevidde enn jeg hadde håpet i begynnelsen, de er rett og slett mest aktuelle rett etter jul. Jeg trodde bedriftsmarkedet skulle etterspørre særlig røykeavvenning hele året, men vi har vel bare for liten trykk på salg på den biten – det holder ikke med de bedriftshelsetjenestene vi har. Det blir spennende å se hva Line har å si. Hun driver for seg selv og har gjort det i mange år, har kjempestore kunder og omsetter for millioner av kroner. Fantastisk. Jeg prøver å tenke at hun har drevet firmaet sitt i mange, mange, mange år, er super flink på salg og ikke minst er 10 år eldre enn meg – sånn at jeg ikke føler at jeg er så mye dårligere enn henne:) Det har rett og slett bare noe med tiden å gjøre – og ikke minst at hun er en veldig flink selger da. Jeg trenger nok litt hjelp på den siden:)

I dag skal vi fortsette med EQ da, og snakke mer om refleksjon. Sigurd startet med det helt på slutten av dagen, hvor han koblet inn Kolb sin erfaringslæringssirkel, som man kan bruke til å analysere dagene sine, og utvidet den med et ekstra punkt hvor man tenker mer igjennom hva som kan komme nytt ut av denne situasjonen. Hva nytt kan tilføres det du har gjort, særlig når ting ikke har gått som du ville det skulle. Spennende.

Jeg har bare denne helgen og en helg til igjen. Så er det forberedning til min egen eksamen, og meningen er jo at jeg skal bruke det jeg lærer på BI også i den sammeheng. God kombinasjon. Jeg er ferdig på skolen den 30 juni, så hvis noen har en jobb, er det bare å skrike ut. Jeg kunne godt tenkt meg å jobbe som foreleser eller lærer, ikke på barneskole men for voksne folk/ungdommer, men jeg kunne også godt tenke meg å jobbe med organisasjoner, adminstrasjon osv. Bare ring meg på 91398525!

Så da er det tilbake på skolebenken. En dag til nå, og så ser jeg slutten på 3 år som student. Jeg begynner å glede meg veldig til å komme ut i jobb nå. Har vært student i mange år før også, blir liksom litt rastløs:) Men jeg er klar nå! Klar som ett egg:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s