Hverdag, Selvutvikling, Senter for Helhetsvelvære, Studiene
Legg igjen en kommentar

Coaching!

Fins det noe bedre enn å hjelpe andre? Fins det noe bedre enn å se folk få til det de ønsker seg og nå sine mål? Det er det coaching er all about!

Jobber du som coach i dag? Eller har du en veileder stilling, eller sjefsstilling? Da vet du hvor viktig det er å motivere folk, og ikke minst hjelpe dem til å se sitt hele og fulle potensiale. Jeg har ikke jobbet direkte som coach, noe annet enn at jeg har hatt noen lederstillinger oppigjennom. Nå er jeg jo «leder» for coacher – det er ganske spennende:) De vet jo ganske nøye hva de vil, og stiller store krav til meg som skal klare å hjelpe dem med å oppnå det.

Selv om jeg ikke jobber direkte med en og en i en coachingsituasjon føler jeg at jeg gjør mye den jobben når jeg har kurs. Det er mye coaching i en gruppe, selv om det er flere tilstede der. Heldigvis utvikler det ofte seg en gruppe mentalitet som gjør at folk tør å åpne seg litt, men selvfølgelig får jeg kanskje ikke de store utredningene om følelser og tanker som jeg kanskje ville fått om jeg var alene med personene. Men det jeg tror jeg får til er å plante noen frø, få dem til å ta til seg ting, som de kan vurdere og bruke i sitt eget liv. Det skaper forandring i mennesker selv om det ikke skjer på selve kursdagen – det viser jo resultatene mine i kursene. Jeg tror at mye av en coaching situasjon skjer mellom sesjonene, ikke nødvendigvis i dem.

Så er det det å coache seg selv. Alle som driver med noen form for sport vet dette; at man kommer ikke langt om man ikke snakker godt til seg selv. Om man coacher seg selv til gode resultater, og tør å ta en utfordring fra seg selv ikke bare fra andre, vil man komme lenger enn om man ikke gjør det. Jeg kan, som sikkert de fleste andre, være både flink til det og ikke like flink til det. Jeg føler jeg kommer langt de dagene jeg holder meg selv litt i nakken og klarer å holde humøret oppe, og noen dager går det bare ikke. Da er jeg sliten eller lei, og sånn er det bare. Men totalt sett tror jeg at jeg er ganske flink til å tørre si høyt til meg selv hva jeg vil og tør å gjennomføre det.

I dag skal jeg på BI Drammen og få med meg enda en dag i coaching der. Det er spennende å se hvordan også dette studiet har blitt veldig praktisk i gjennomføringen, og at man virkelig får prøvd seg i timene både som coach og som coachie. Jeg gleder meg veldig til å kjenne på stemningen og bli kjent med de andre, slik at jeg klarer å åpne meg og kanskje får god hjelp til å kunne gjennomføre mer av det jeg ønsker. Jeg vet at det var noe jeg gjennomførte etter coachingen inne på BI Oslo, og noe jeg ikke gjennomførte. Blant annet skulle jeg begynne å bruke kontoret mitt mer for å kunne konsentrere meg mer om jobbingen jeg gjør (være litt mer «på jobb»), men det har jeg ikke fått til. Og det er viktig å innrømme det man ikke får til også! Ikke minst fordi man da kan lære av det, og finne ut hvordan man skal jobbe videre. Min plan er å rydde der nede slik at det går an å bruke det, og så gjennomføre den planen jeg satte inne på BI. Skal jeg sette en dato her og nå? Ok, jeg skal ha ryddet kontoret innen 10 april, og begynne å bruke det da. Hold meg til det!

Jeg tror at coaching, både av deg selv og av andre er et veldig kraftfult verktøy, som bør læres og brukes mye. Jeg anbefaler å gå kurs i coaching – og mener selv at det å begynne med NLP eller ENLPP er den riktigste veien å gå. Da har man et solid grunnlag før man evt har lyst til å starte på BI. Jeg ser at jeg får kanskje mer ut av undervisningen der enn de andre, fordi jeg har litt grunnlag å bygge på. Vi starter opp kurs i NLP (selvutvikling og coaching av deg selv, med noen teknikker for å coache andre) i høst; og vil gjerne ha deg med. Jeg skal være der! Send meg en mail på kurs@helhetsvelvare.no for mer info! Ha en fantastisk dag! Det skal jeg:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s