Hverdag, Mindfulness meditasjon/oppmerksomhetstrening, Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling, Senter for Helhetsvelvære, Studiene
Legg igjen en kommentar

Hvordan holde fast ved en avgjørelse?

Jeg trenger det jeg også. Å kunne holde fast ved en avgjørelse. Det er ikke alltid lett er det? Hvordan klarer noen å være så målrettet – og det virker som de er det hele tiden – mens noen bare surrer rundt. Noen klarer å få til målene sine, eller i alle fall langt på vei (og da har man jo oppnådd mye allikevel), mens andre bare dagdrømmer.

Jeg må innrømme at jeg både har, og nå også fortsatt dagdrømmer. Det er så enkelt å drømme seg bort og tenke at man skal nok få til ting BARE… Bare jeg får gjort det først, bare det blir enklere med kjærligheten, bare jeg får betalt den regningen, bare jeg får studert ferdig dette… Tro meg, dette er også tanker som svirrer rundt i hodet mitt!

Nå har jeg en kjempemulighet for hånden med Helhetsvelvære. Men jeg er fortsatt litt inne i dagdrømmen min om hvordan det kan bli, heller enn å jobbe steinhardt hver dag for at det skal bli sånn. Kanskje er det fordi jeg har det litt enkelt med penger i forhold til at jeg fortsatt er student og får støtte til det? Eller er det noe dypere som ligger under? Er det rett og slett litt redsel for suksess?

Du har sikkert hørt om det før, redsel for suksess. Det gjør i alle fall noe med hvordan man klarer å holde fast ved en avgjørelse! Om man er redd for at man faktisk skal oppnå noe (fordi: hvem er jeg da? Hvordan vil vennene mine ta det?Hvor mye skatt vil jeg måtte betale om jeg faktisk klarer å oppnå å få den jobben eller tjene de pengene?) – så er det ikke lett å stå i mot fristelsen om å la målene forbli en dagdrøm! Jeg vet fortsatt veldig hvordan det er 🙂

Så hvordan holde fast ved en avgjørelse? Jeg tror veldig på litt ekstra hjelp som ved for eksempel å utøve Mindfulness. Meditasjon er en del av det, men det er så mye mer. Det å være helt tilstede i øyeblikket gjør at det blir vanskelig å dagdrømme! Da må man jo se på hva man faktisk gjør, ikke hva man håper skal skje. Man kan lære seg Mindfulness enkelt ved å gå et kurs (vi holder kurs i april i Oslo!), eller finne frem til en CD som er guidet slik at du kan følge den – da lærer du i alle fall litt. Vi har CDer også!

Ved å praktisere Mindfulness i hverdagen vil du merke at det er enklere å holde fast ved avgjørelsen din med å nå et mål. I tillegg har jeg lært meg en metode av psykolog Sigurd Stubsjøen som går ut på å i et øyeblikk stoppe opp og tenke etter: hva gjør jeg akkurat nå: Vil det jeg gjør føre meg nærmere eller lenger vekk fra målet mitt? I tillegg kan man bruke noe som heter Erfaringslæringssirkelsen; som rett og slett er et verktøy man kan bruke i løpet av uka. Den ber deg tenke igjennom hva som har skjedd, hva som skulle skje (i forhold til målet), og gir deg muligheten til å lage deg noen hypoteser om hvorfor det gikk som det gikk og hvordan du skal gjøre det annerledes i neste periode. Ganske smart ikke sant?

Jeg prøver hver dag å leve slik at jeg kommer nærmere mine mål, men som sagt kjenner jeg når jeg tenker etter at det fortsatt er mye dagdrømming inne i bildet. Denne bloggposten får meg til å tenke litt godt etter, og ikke minst minner meg på å bruke verktøyene jeg har lært meg for å komme nærmere mine mål.

I morgen skal jeg på skolen igjen, og det skal bli deilig å bruke hodet litt til noe som skal få meg nærmere målene mine innenfor det å være en god coach og veileder – og ikke minst kursholder! Jeg gleder meg! Lykke til til alle – nå dine mål!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s