Mindfulness meditasjon/oppmerksomhetstrening, Senter for Helhetsvelvære
Legg igjen en kommentar

I går lyttet jeg til en rosin!

Det er helt sant! Er det noen som vet hva en rosin høres ut som? Prøv! Det var en opplevelse!

Mindfulness kurset er noe for seg selv. Jeg fikk i går lære flere teknikker i Mindfulness enn jeg har vært borti noen gang. Og tenk, i dag kommer det bare flere! Den teknikken jeg likte best, var Kroppsscanning. Utrolig energigivende og avslappende på samme tid. Du ligger på gulvet og blir etter tur veldig oppmerksom på forskjellige deler av kroppen din. 40 minutter bare fløy avgårde!

Det handler om å være helt tilstede. Helt tilstede i øyeblikket – der er det inget stress. Om man kjenner virkelig etter hvor man er, hele kroppen sin, ikke bare tenker i hodet sitt, bare virkelig føler, roer alt seg. Det går an å bruke pusten for å komme dit – fordi det går ikke an å puste i fremtiden eller i fortiden (er det ikke når vi tenker på dette at vi blir stressa?), men pusten i seg selv er egentlig ikke viktig. Det er mer som en «knagg» å henge det hele på – eller et anker.

Vi er 6 stykker som går på kurs. Jeg syns det er en fin gruppe, ikke minst fordi da kan alle få si sitt, være med på refleksjoner og få aha opplevelser. For meg gikk det opp et lys på hvordan man faktisk kan integrere dette i hverdagen slik at man ikke nødvendigvis trenger sette seg ned og meditere, men at man gjør Mindfulness i det man gjør, man er bare helt tilstede i øyeblikket, og da lages det nye nervetråder i hodet som blant annet styrker impulskontrollen. Fantastisk!

I dag er det en ny hel dag med å være tilstede. Det blir veldig spennende. Jeg vet vi skal gjøre en del øvelser i dag også, og jeg tenker at dette helt sikkert er ting jeg kan komme til å få bruk for hver dag fremover! Jeg gleder meg veldig! Ønsk meg lykke til! Ha en flott dag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s