Mat og kosthold, Selvutvikling, Senter for Helhetsvelvære, Slank, Sunn og Selvsikker, Trening
Legg igjen en kommentar

Slank, Sunn og Selvsikker: mine tanker!

Nå sitter jeg og hører på mamma og Ingrid som jobber med Slank kurset. Ingrid skal lære seg å bli instrutør. Hun er jo ernæringsfysiolog, så hun vet mye om mat og ernæring, men dette kurset er så mye mer enn det. Mens jeg sitter og hører på dem, begynner jeg og legge merke til mine egne tanker rundt mat og slanking. Jeg går jo på kurs hos mamma nå, og vi er ute i den andre uken. Den første uken brukte vi på å bli kjent med våre egne tanker, og følelser rundt mat, og jeg har klart å avdekke noe som jeg faktisk kan bruke!

Jeg har lagt merke til at jeg tenker «jeg klarer ikke stoppe jeg!». Det føles nesten som en tvang. Som om det er noe annet enn meg selv som tvinger meg. Jeg gir liksom helt opp. En annen tanke som kommer i tillegg er at jeg «bare MÅ ha!». Den kombinasjonen av disse to tankene gjør rett og slett at jeg dukker under for mitt eget mat press. For det er jo bare meg selv. Det er bare jeg som egentlig bestemmer. Det er ikke lett, men det er lettere nå som jeg vet om tankene. Da kan jeg jo si til meg selv: dette stemmer jo ikke! Det er jo jeg som bestemmer!

Jeg tror mange som sliter med mat, sliter med tanker og følelser rundt seg selv og hva mat betyr for en for eksempel. Hvis man kjenner ordentlig etter, hva sier du egentlig til deg selv når du «feiler»? Snakke stygt til deg selv, det hjelper ikke! Da blir man bare mer lei seg, og så spiser man bare mer. Dette er hovedprinsippet i kurset Slank, Sunn og Selvsikker. «Jeg vil være god mot meg selv» – på en annen måte enn å putte mat i munnen; for da er du jo egentlig ikke god mot deg selv. Tenk bare etter hva det gjør med deg. Hos oss lærer du teknikkene du kan bruke til å få til dette!

Jeg gleder meg veldig til å fortsette kurset. Nå snakker de om de neste kursdagene her, og det gjør at det kribler litt i magen:) Neste uke skal vi ha Natasja Chantell på besøk – Personlig Trener og kostholdsekspert hos oss – som skal vise oss hvordan vi skal bruke styrke øvelsene som hører til kurset, som vi kan gjøre hjemme, og snakke litt mer om kosthold. Natasja kan masse om mat også, hun har utdannelse fra Idrettshøyskolen, så jeg gleder meg til å høre, og ikke minst få noen tips! Jeg hadde jo gått ned 1,5 kilo i fett siden før jul, på grunn av trening og bedre mat for kroppen, så jeg vil bare fortsette! Spennende!

Jeg vet litt om mine tanker rundt mat og slanking. Hva med deg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s