Psykisk Helse
Comments 2

Gjesteinnlegg: følelser som bipolar

Hei igjen! Lise her! Jeg må bare si noe om dagsformen i dag. Jeg føler så mye følelser at det sprenger snart! Alt blir liksom så overdrevent når du har denne sykdommen, du føler ting så mye mer!

Når jeg er lav, er alt liksom bare slitsomt, alt er et ork, og alt er kjedelig. Da føles det helt grått inne i meg, og jeg vil bare sove. Når jeg er høy er det som det bobler inni meg heller! Det er som en fantastisk rus som bare ikke gir seg. Da kan jeg være våken hele tiden, drikke vin uten at jeg blir dårlig dagen etterpå, og gjøre masse samtidig! Ikke minst går hjernen veldig fort. Jeg kommer til konklusjoner før andre vet hva jeg snakker om. Sånn har det alltid vært, og jeg har alltid klart meg bra på skolen, mye på grunn av mine høye faser.

Nå er jeg vel egentlig i min periode der jeg skal liksom være lav. Det er på vinteren jeg har nede periodene mine (som passer ganske fint – jeg syns synd på de som har det omvendt, det passer liksom ikke med «resten av verden» sitt tempo og humør. Alle blir jo litt gladere på sommeren, blir man ikke?), men jeg er i så god form nå. Det bobler litt inne i meg allikevel. Jeg føler så mye at det nesten renner over.

Det kan jo være mange grunner til det. Jeg har det bra på privaten, mye bra skjer ellers i livet – men spesielt er jeg jo så godt medisinert. Jeg vet ikke om Irene har sagt det, men det er nesten sånn at jeg er som «et vanlig menneske» 🙂 Kanskje til og med gladere midt på vinteren! For noen år siden ga jeg inn for legen min og ble med på å begynne på anti depressiva. Jeg trodde aldri det skulle skje, men da var jeg så langt nede at jeg fungerte veldig dårlig. Veldig dårlig. Og jeg hadde gått dårlig veldig lenge, og den eneste måten å få meg opp fra «dumpa» var å begynne på litt «glad-medisin». Og det funka!

Nå har jeg gjort det i flere år, og jeg vet at det er akkurat dette som funker. Hvis jeg har akkurat litte granne anti depressiva på vinterhalvåret, går alt så fint atte. Jeg har sagt før at jeg ikke blir sånn «lei meg» når jeg er deppa, men jeg blir bare sliten og får veldig dårlig arbeidskapasitet, og det funker jo ikke når man skal på jobb og sånn! Nå fungerer det veldig fint, og som sagt er jeg kanskje til og med litt bedre enn «fin»:)

Det går ikke for fort om dagen altså, men det går fort nok! Og jeg kjenner at jeg er glad, og trives med hverdagen – og ikke minst føler masse glede – og det er det som gjør den store forskjellen!

Takk for at du leste!

This entry was posted in: Psykisk Helse

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

2 Comments

  1. Har leita etter blogger skrevet av personer med bipolar lidelse, så det var fint å finne denne. Kjenner meg igjen i å føle så mye at det kjennes som om noe vil sprenge. Det gjelder på godt og vondt :). Gleder meg til å følge med videre:). Jeg har skrevet noen innlegg om å leve med sykdommen på min blogg også under «balansekunst» blant annet. Du kan jo sjekke det ut om du har lyst 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s