Psykisk Helse
Legg igjen en kommentar

Gjesteinnlegg: min historie

Hei! Lise her:) Nå er jeg klar til å gjesteblogge litt. Blir veldig gøy dette her. Jeg har ikke fortalt min historie til så mange, men jeg følte det var riktig nå. Og ikke minst gøy når jeg ser andre gjør det.

Min historie er sikkert ikke så annerledes enn andre sin. Det som kanskje har gjort den store forskjellen for meg er at jeg har hatt en mor som har vært veldig obs på at det har vært noe med meg. Hun har kranglet seg til god oppfølging til meg, allerede fra jeg var ca 4 år. Og det tror jeg ikke var lett! Det var jo veldig lite utforsket dette med psykiske lidelser på den tiden, og ikke minst var det lite tilbud for barn. De visste liksom ikke hva de skulle komme med for diagnose, fordi alt var laget i en «pott».

Jeg fikk ingen diagnose før jeg selv kom og sa jeg trodde det var bipolaritet når jeg var ung voksen. Det var faktisk en jeg jobbet sammen med som tipset meg, jeg hadde aldri tenkt i de baner. Når jeg ble henvist til poliklinikken var jeg igjen heldig og fikk gå til den beste. Han så en gang på meg, spurte noen få spørsmål, og var helt sikker i sin sak. Jeg har diagnosen «Biplar 2», en lettere form for hva man gjerne kaller «manisk-depressiv». Jeg blir ikke psykotisk, bare litt «høy»:) Men det som er klassisk er at jeg har tider på året jeg er nede  (depressjon) og deler av året er jeg «høy» (hyper).

De tidene på året jeg er høy er alt gøy og det er som å gå på en sky hele tiden. Baksiden er at ting går litt fort, og jeg har litt dårlig evne til å se konsekvensene av det jeg gjør. «Ting ordner seg» liksom. Jeg har en hjerne som går på høygir (sånn er den forsovidt hele tiden), og snakker veldig fort. Det er veldig ofte at folk rundt meg ikke klarer å følge med når jeg snakker. Jeg kommer ofte til konklusjoner før de i det hele tatt har fått med seg hva jeg snakker om. Og jeg er veldig kreativ og har veldig stor arbeidskapasitet. Da setter jeg gjerne i gang mange prosjekter, med iver og glede.

Det som er dumt da, er at når jeg går over i en fase hvor jeg er litt mer «nede», klarer jeg gjerne ikke følge opp alt det jeg har satt igang. Heldigvis har jeg vært flink å «presse» igjennom tider hvor jeg har hatt dårlig arbeidskapasitet også, særlig når jeg var ung, men det har vært veldig slitsomt. Jeg er ikke depressiv slik at jeg syns verden går meg i mot og blir lei meg og gråter og sånn, jeg bare blir nedstemt, trøtt og veldig lei alt. Alt er liksom slitsomt. Et ork.

Jeg er veldig godt medisinert nå. Jeg gikk på en smell for noen år siden, og med en god fastlege fikk jeg kommet meg i behandling. Det avgjorde alt for meg, men det har tatt mange år å komme tilbake. Det er sikkert mange som kan kjenne seg igjen på at det er tungt å gjøre noe som helst når man er gått helt ned i kjelleren. Det var jo bare et spørsmål om tid egentlig, når jeg hadde presset meg selv i så mange år, og ikke hørt etter når kroppen min (hjernen min vel egentlig), hadde prøvd å sagt ifra at jeg trengte et roligere tempo.

Den dag i dag er jeg fortsatt i behandling, men klarer hverdagen veldig bra. Jeg vet hvordan det er å være nede, og oppe, og kjenner meg selv veldig godt. Du ville ikke trodd at jeg er syk når du ser på meg, eller hva jeg gjør i hverdagen min. Men sånn er det med å være syk inni, ingen kan se det før man virkelig slipper det ut.

Jeg vil gjerne fortelle dere litt om hvordan dagene mine er, og hvordan det er å leve som bipolar. Jeg gleder meg til å dele, og det blir spennende å høre hva dere har å si tilbake:) Spør gjerne om dere lurer på noe!

Jeg kommer tilbake snart!

This entry was posted in: Psykisk Helse

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s