Hverdag, Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

I går fikk jeg vite hvilket talent jeg har!

Kjempespennende! Er det noen som har hørt om Talentledelse? Det handler rett og slett om at en organisasjon og leder finner frem til hva talent personalet sitt har, og så passer på at de jobber direkte med det de har talent for. I går møtte jeg sjefen for et firma som har jobbet med dette i mange år! De er inne i en prosess med en arbeidsplass i flere år, og jobber med alle direkte, men selvfølgelig gjennom lederen. Det er han som MÅ ta avgjørelsene, det er han som MÅ være med i prosessen!

Så i går, på Sigurds cafe (Psyk Sigurd sin cafe – et møtested for alle med intresse for NLP, ENLPP, hypnose, psykologi osv – sjekk ut www.nimus.no ), fikk han i utfordring å finne ut av mitt talent. Veldig spennende altså! Og han jobbet fort! Nå var det jo litt mer direkte spørsmål nå enn det ville vært i en prosess, fordi han ville komme fort frem til poenget, men det var en morsom opplevelse.

Han spurte om jeg kunne tenke på en gang jeg var skikkelig glad. Og så jobbet han seg videre derifra. Og jeg det gikk opp et lys for meg altså. At han etter så kort tid kunne sette ord på mange ting som jeg kanskje har visst, men som jeg ikke har turt å sette ord på (man skal jo aldri skryte av seg selv osv), og at han kunne sette den «merkelappen» på det at det faktisk er et talent, og at det er akkurat dette jeg bør jobbe med for å holde meg frisk, lykkelig og ikke minst arbeidsfør. Han har tall på at arbeidsmoralen går opp 100 prosent (!) og at sykefraværet går ned 62% Det er ganske fantastisk!

For å komme til poenget da, så er mitt talent å forelese, holde kurs. Stå foran en forsamling, og motivere andre. Lære folk at når man ligger nede kan man kjempe seg opp og komme seg til topp – vinne kampen! Om det så er mot røyken, deg selv eller andre ting som kan «holde deg nede». Da er det jo fantastisk at jeg har den jobben jeg har da! Og at jeg utdanner meg til akkurat det jeg gjør!

At jeg kan få lov til å lage min egen arbeidsplass basert på talentet mitt er helt fantastisk! Det eneste som kanskje kommer litt «på siden» er at med det å jobbe med det jeg vil, kommer det rett og slett litt ting med som jeg ikke egentlig liker å jobbe med:) Pga at vi er et lite, ganske nytt firma, er det jo ikke økonomi til å ansette noen til å ta «de kjedelige tingene». De må jeg gjøre. Økonomi for eksempel. Og salg. Ikke like spennende, men helt avgjørende. Jeg har jo hatt talent for salg, men har jo ikke lyst til å jobbe direkte med det. Derfor har jeg jo funnet en genial løsning på det egentlig! En ting er å jobbe med å finne en selger som kan jobbe for oss etterhvert, men det er helt klart at det vi gjør riktig er å gjøre samarbeidsavtaler med andre firmaer som kan selge FOR oss! Og som får en del av kaka NÅR det blir solgt noe. Og det har jeg nok også talent for. Det liker jeg:)

Alt i alt er jeg ganske fornøyd med hvordan arbeidssituasjonen min ser ut. Jeg kan legge opp dagene mine mer eller mindre som jeg vil, og det er for det meste aldri mas om morgenen. Deilig! Når jeg er på julebord på en mandag, kan jeg ta det helt med ro med jobb dagen etterpå:) Herlig! Og sånn vil jeg fortsette å ha det. Og om jeg nå etterhvert kan tjene gode penger på å gjøre det jeg elsker, det jeg har talent for, ja da er jo alt perfekt!

Tusen takk Dag, for at du hjalp meg til å finne talentet mitt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s