Psykisk Helse
Legg igjen en kommentar

Psykisk helse

Det er viktig for meg at de som trenger det får hjelp. En jeg kjenner veldig godt har vært så heldig at hun alltid har fått hjelp. Selv om hun og familien hennes ikke alltid har skjønt hva som har foregått i forhold til sykdom, har hun alltid hatt ressurser tilgjengelig. Gått til de beste legene, fått den beste medisinen, hatt god oppfølging fra en god fastlege. Men ikke alle er like heldige.

Det fins mange dårlige leger der ute. Mange som ikke tør ta i pasienter som trenger litt mer enn bare hjelp for litt vondt i kneet. Allmenleger tør ikke ta kampen med hverken pasienten som kanskje ikke skjønner selv hva problemet kan være eller med systemet, som ofte ikke er til for den syke. Det sies at man skal være ganske frisk for å være syk her i landet og det stemmer utrolig godt.

Jeg tenker ofte på de som har blandingsdiagnoser, eller også udefinerbare diagnoser og sykdom som for eksempel en borderline diagnose. Man faller mellom to stoler, og ofte er ikke behandligen på hverken den ene eller den andre siden god nok. Av og til er jo ikke behandling nok heller, og det vanskeliggjøres særlig når personen selv sliter med vrangforestillinger eller paranoia. For eksempel å ha tilgang til gode medisiner, men å velge å ikke ta dem kan ødelegge mye.

Jeg er så glad det finnes gode leger, både psykriatrikere, og forsovidt psykologer, selv om jeg ser at det er stor trygghet i en spesiallege som kan skrive ut medisiner i visse tilfeller, og allmenleger. Det finnes de som sloss med nebb og klør for sine pasienter, og som bruker masse tid på dem, selv om de kanskje egentlig ikke har den tiden å avse iforhold til strenge pålegg fra staten med henhold til pasientkvote osv. Dette er gullmennesker og vi bør sette utrolig pris på at de finnes der ute.

Om det er noen som trenger litt ekstra omsorg eller bare litt hjelp til å sortere litt, er jo fastlegen et sted å starte. Kanskje finner akkurat du gullegen som i hjertet sitt ønsker å hjelpe, og som vil gjøre alt i sin makt for å skaffe deg det du trenger. Det fins også psykologer uten avtale med staten som er kanskje bedre enn de med avtale, det er bare det at du betaler alt for timen, ikke bare en egenandel. Kanskje er det verdt det? Å starte et sted?

This entry was posted in: Psykisk Helse

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s