Hverdag
Legg igjen en kommentar

Tomt her…

Det er rart med det, men når man er alenemor ønsker man seg av og til litt «fri». Til å sitte lenge oppe, sove lenge, se hva en vil på TV, spise sjokolade midt på dagen, sitte lenge foran PCen uten å ha dårlig samvittighet, få ryddet og vasket huset, ryddet kjøkkenet, dusjet (alene), og ikke minst slippe å gjøre alt alene. Ha alt ansvaret helt alene. Det kan være veldig slitsomt, men det er selvfølgelig også herlig med en liten klump som gjerne vil ha deg med på alt, og som kommer krabbende oppi senga midt på natten bare fordi han har lyst til å være sammen med mamman sin.

Men selv om man lenge ønsker seg litt fritid, så tar det ikke mer enn en liten kveld alene, så blir man litt ensom. Det blir liksom litt tomt. Det er noe som er borte som ikke kan fylles av noen andre mennesker eller aktiviteter som skaper en lengsel. Det er bare ungene dine som kan skape den lengselen. Derfor skjønner jeg ikke mødre som klarer å ha ungene sine annenhver uke, heller ikke bare annenhver helg (det finnes de også, selv om det er få). Jeg hadde aldri klart dette over lenger tid. Ja selvfølgelig, noen ganger er det nødvendig at han er borte fra meg, jeg kan jo ikke ha han med på studiehelgene mine, eller når jeg skal feire bursdag med en liten fest, men det føles allikevel merkelig.

Og jeg skjønner at det er viktig at han er hos pappan sin. Det har jeg alltid syntes selv også. Jeg syns jo det er så rart å tenke på at pappan hans ikke vet noenting om livet hans som barnehagegutt, eller kompis til vennene sine, eller også hvordan det er å løpe over til naboen og bare henge der. Det er jo sånn det er, men jeg tenker det må være merkelig for han å ikke ta del i den delen av livet hans. Men jeg vet de har det helt fantastisk når de er sammen. Selv om han av og til ikke vil reise, bare for å sjekke om han kan få bestemme det selv, så er han alltid storfornøyd når han kommer hjem. Pappan hans og samboeren hans er så flinke med han atte. Og det er veldig viktig at de er sammen. Det er bare for min del at jeg skulle ønske han var her akkurat nå:)

Jeg var oppe om natten her natt til i går, og når jeg la meg ned i sengen tenkte jeg «så langt inn han ligger i senga nå» – hadde helt glemt han ikke var der:) Merkelig. Måtte le litt av meg selv. Og nå som jeg sitter her og tenker at jeg går glipp av noen sekunder av livet hans, og at han ikke er her akkurat nå, så føles det helt tomt her. Sikkert fordi jeg også er alene her, og det ikke skjer noe spesielt akkurat nå (jeg har masse jeg skal gjøre, men ingenting som haster), så savner jeg han. Og det er bare egoistisk:)

Jeg vet jeg alltid har sagt at alenemødre som hele tiden mens ungene er hos fedrene, klager over at de savner ungene sine, og at de gleder seg til at de kommer hjem, er tullete. Men jeg merker at jeg gjør det mer og mer jeg også. Han gjør liksom mer og mer utav seg når han er hjemme, så det er så uvant når han ikke er her og lager lyd. Uvant å ikke ha han hjemme. Selv om det har vært sånn siden han var liten da hahaha! Rare meg!

Nå skal jeg reise meg fra sofaen og rydde og vaske huset, og ikke minst legge på plass og vaske klær, for det har jeg utsatt i laaaaaaaaaang tid (blir liksom ikke prioritert), og det skal bli veldig deilig. I kveld blir det fårikål kveld med søster Marita og Susanne, og film til utover natta. Da er det deilig å vite at man kan stå opp når man vil, heller enn å bli vekt grytidlig av en som gleder seg til ha-med-dag i barnehagen:)

Jeg savner gutten min, men jeg vet jeg har litt godt av det også. Og ikke minst har han veldig godt av å besøke den andre delen av familien også. Jeg unner dem absolut det! ❤

This entry was posted in: Hverdag

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s