Hverdag, Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

Hva vet jeg om stress?

Vel, nå mer enn før:) Jeg har egentlig aldri vært noe særlig intressert i de fysiske tingene som skjer med kroppen, utenom det som skjer oppe i hjernen. Jeg syns det er veldig spennende å kunne finne ut av hva som skjer som gjør at vi føler sånn vi føler. I helga er jeg på kurs med Psykolog Sigurd Stubsjøen og lærer mer om Emosjonell Intelligens, og i går lærte han oss masse om hva som skjer i kroppen når hjernen opplever noe, og tolker det som noe man bør reagere på. Hjernen setter igang masse signaler til forskjellige deler av kroppen som igjen skiller ut stoffer som adrenalin og kortisol, som fører til den følelsen av stress i kroppen.

Ettersom jeg er på trenerstudiet er jeg så heldig at jeg får lov til å observere og hjelpe gruppen. Særlig når de skal induktivt få lov til å prøve seg på å kjenne hva som skjer i kroppen. I går fikk vi to oppgaver, hvor den ene var å skulle etterlikne annsiktsuttrykk som ved forskning er vist at uttrykker forskjellige universale følelser. Frykt og glede er to av de følelsene, og det var veldig spennende å se deltakerne bli påvirket av hverandre til å føle disse følelsene, uten å tenke på noe spesielt, bare ved å ape etter et annsiktsuttrykk.

Det er rart hvordan den menneskelige hjerne virker. Tenk at vi også kan benytte oss av dette ved å lære oss å lese andre, og ikke minst manipulere oss selv og våre egne følelser! Hvor bra er det ikke å kunne stoppe oss selv før kroppen setter igang prosesser som vi vanligvis tror vi ikke kan styre? Å kunne stoppe en følelse av sinne, når det ikke er hensiktsmessig?

I dag skal vi lære enda mer om hvordan styre følelser og tanker. Jeg gleder meg alltid til å jobbe med denne gruppen, og ikke minst med Sigurd. Han er genial! Jeg er veldig takknemlig for at jeg får delta på hans kurs! Sjekk gjerne ut nettsiden hans www.nimus.no

Ha en flott dag!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s