Hverdag, Mat og kosthold, Senter for Helhetsvelvære, Slank, Sunn og Selvsikker, Trening
Legg igjen en kommentar

Slank: ble kvitt 1,5 kilo på en dag!

Ja det hørtes fantastisk ut ikke sant? Men det er sant. Vekten viser faktisk 1,5 kilo mindre enn det den gjorde på søndag. MEN, det er ikke fordi jeg har vært så fantastisk flink. Det er rett og slett fordi jeg veier mindre enn jeg trodde!

Vi hadde besøk av Calle og Anita fra Helsepoeng i går. De har en strøm vekt fra Body Scan, som kan vise deg rett og slett hva som er inne i deg. Den er mye mer avansert og nøyaktig enn en TANITA vekt som dere kanskje har hørt om? Det fins ikke mange av denne typen i bruk i dag, men det står en på Rikshospitalet blant annet. Det er vekt helsepersonell helst bruker fordi den er så nøyaktig.

Anita og Calle er også de eneste i landet som tar med seg vekten rundt. Derfor er Helsepoeng et helt unikt foretak. I går var de hjemme hos oss! Og vi fikk prøve. Det var veldig spennende. Og resultatene var helt fantastiske!

I følge denne vekten som er mye mer nøyaktig enn den som jeg har målt meg på, så veier jeg ikke 69,7 kilo, men 68,2! Hurra! Det var deilig! Da er jeg ikke så langt unna målet mitt som jeg trodde! Det som også viste seg var at jeg hadde mye mer muskler enn jeg trodde! Mer enn normalen faktisk! Selvfølgelig hadde jeg litt mer fettprosent enn normalt også, det visste jeg jo – men totalt sett ser det ikke så ille ut som jeg trodde! Ble veldig overrasket. Ikke minst har jeg trodd at jeg hadde det farlige fettet rundt cellene mine inne i kroppen fordi jeg har mye rundt magen, men det var absolut ikke noe problem.

Og det som er bra for meg er at jeg har blitt anbefalt å gå ned 7 kilo. Ikke 10, men 7. Og det som bedre er, er at Anita forklarte meg at om jeg går ned i fettprosent med trening, så vil anbefalingen også forandre seg, slik at jeg kanskje ikke trenger å gå ned 7 kilo, men mindre. Og merk dere at vi her snakker om IDEALVEKT. Jeg har ofte snakket om «trivselsvekt» fordi jeg har tenkt at jeg ikke nødvendigvis trenger å være min idealvekt, men nå ser jeg jo at det faktisk kanskje blir min trivelsvekt på idealvekten. Det høres bra ut!

Jeg må si jeg ble veldig overrasket. Gledelig overrasket. Nå blir det enda morsommere å trene! Og ikke minst vil det bli gøy å se fremdriften! Helsepoeng kommer tilbake i begynnelsen av januar, om ganske nøyaktig 2 måneder, og i mellomtiden har de gitt meg noen anbefalinger som jeg skal følge i treningen min. Det blir spennende å se om jeg klarer å «slå min egen score». Grunnen til at firmaet heter akkurat Helsepoeng, er nemlig fordi det helt til slutt kommer opp en Helsescore, som sier noe om hvordan det totalt sett står til med deg. Og min var på 77, og det er bra!

Nå er det bare å fyke løs på oppgaven med å få ned fettprosenten. Jeg har fått tips om at fett forbrennes lettest ved langdryg trening, gjerne over 1 time. Jeg har jo tid til det, og vet det er godt for meg, så jeg skal bruke 2 av mine 3 ganger på Moov nå fremmover, til å holde på i sone1 og sone 2 trening (ikke altfor høy puls), og heller holde på lenger. Jeg skal også trene bena mer, og fortsette med indre kjernemusklatur (her fikk jeg veldig god score forresten!). Jeg er også invitert med på gåturer med ei venninne 1 gang i uken, så av og til vil jeg veksle med å gjøre det i steden. Gleder meg!

Første treningsdag blir i morgen kveld! Ønsk meg lykke til:)

Her er Helsescoren min:

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s