Hverdag, Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

Rare folk og andre dyr

Noen folk er rare. De har mye rart for seg. Selvfølgelig sier jeg dette fra mitt synspunkt, og jeg er helt sikkert rar i deres øyne. Slik er det jo når man har forskjellig utgangspunkt. Forskjellig syn på verden. Da krasjer det av og til litt gjør det ikke? Da er det deilig å kjenne at man ikke går i noen konflikt, men at ja, faktisk begge parter, er på samme sted og ikke går etter den andre. For sånn er det ikke alltid:)

Det er to ting her i verden jeg har lært meg de siste årene som har gjort meg til et bedre menneske mener jeg (ikke bare tror; men mener!). Det er konseptene tilstandskontroll og å gjennom mindfulness meditasjon å kunne gi slipp – bare observere. Dette er kraftfulle konsepter. Og de henger mye sammen.

Tilstandskontroll er det som skjer når du jobber med å bygge opp deg selv til å kunne stoppe det man kan kalle en «kapring» i hjernen: man blir rett og slett sint, sur, lei seg eller liknende; og man klarer ikke la være å la dette gå utover hele dagen, eller hele uka for den sagt skyld:) Jeg vet det godt jeg, at av og til har man skreket ut i sinne, eller begynt å gråte før man egentlig vet hva som skjedde. Det deilige med å styrke tilstandskontrollen er at man etterhvert utvikler muligheten til ål stoppe litt opp, legge litt merke til hva som faktisk er på vei til å skje. Det er ikke da nødvendigvis sikkert at man ikke skal reagere – av og til er det jo noen som tråkker over grensene dine, og da skal du gjøre noe med det: men det som er viktig er at man kan kontrollere det litt. Kanskje ikke overreagere, eller reagere på en lite hensiktsmessig måte. Det er deilig!

Og så er det gjennom mindfulness meditasjon blant annet man styrker den delen av hjernen hvor denne tilstandskontrollen sitter. Perfekt! Gjennom å meditere på denne måten, alt fra bare 10 minutter om dagen, gjør at det kan sees markante forskjeller i hjernen. I tillegg har det en effekt som gjør at du blir mer tilstede; mer aksepterende. Du styrker din egen aksept av deg selv, og da blir det lettere å akseptere andre – og dermed velge å ikke gå i konflikt med dem!

Jeg kjenner her jeg sitter at jeg har vært veldig heldig. Veldig heldig som har fått gått denne utdannelsen som jeg har fått gjort, og at jeg setter veldig pris på meg selv også, som faktisk har vært den som har gjort jobben for å komme hit jeg er i dag! Dette er spennende stoff, og jeg anbefaler alle å se nærmere på det – særlig bli kjent med Mindfulnes meditasjon; det vil du ha mye igjen for!

Du kan lese mer om Mindfulness på www.helhetsvelvare.no – vi holder kurs nå i Oktober!

Ha en flott kveld og natt ❤

This entry was posted in: Hverdag, Selvutvikling, Studiene

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s