Hverdag, Kenya
Legg igjen en kommentar

Kenya oppdatering: klimakonferanse!

Nå nærmer det seg tiden for presentasjon av Kenya turen min! Jeg har fått 20 min til å legge frem noe fra turen og være «sannhetsvitne» om at det vi gjør her hjemme faktisk påvirker klimaet i sør. Litt skummelt, men også veldig spennende! Klimakonferansene holdes over hele landet – og i min region holdes den i samarbeid med «Stortinget i ditt bibliotek» på biblioteket i Tønsberg:

LØRDAG 15 OKTOBER KL 10-14!

Å, håper at dere kan komme! Ikke bare fordi jeg skal prate, men fordi det er viktig å vise alle som deltar, både menigmann og stortingspolitikere at dette er et viktig tema. Vi trenger å forstå dette mer! Og prate høyt om det!

De sier at om det ikke gjøres endringer i løpet av få år, vil endringene være irreversible! Skjønner du eller? Det vil ikke da hjelpe noen ting hva vi gjør – det kommer til å forandre verden helt! Men vi kan fortsatt endre noe, og det er derfor viktig å vise de som bestemmer at de må ta noen valg og endre noe her hjemme også, ikke bare «kjøpe seg ut av problemene» ved å kjøpe klimakvoter. Det hjelper ikke!

Jeg har tenkt godt over hva jeg skal ta frem fra turen som gir et raskt og forståelig bilde av hva dette går ut på. Jeg har funnet riktig historie! Jeg skal fortelle om da vi var i Kipini og så de nydelige sand stendene og den vakre sjøen. Her var de fiskere og overlevde av det. Det som gjorde det vanskelig for dem nå, var at over de siste årene hadde sjøen blitt så vill halvparten av året, at det nesten ikke gikk an å gå ut med båten. De kom seg faktisk ikke ut for å fiske, og dermed fikk de hverken mat eller penger fra salg av fisk. Hele deres levebrød var tatt fra dem – og det som en direkte konsekvens av at vi her oppe forurenser. Jeg ble helt satt ut jeg! Dette fordrer endring!

Jeg skal ta med noen bilder og vise frem litt, og vise hvordan Kipini også er et lysglimt i Kenya, fordi de gjennom hjelp fra Kirkens Nødhjelp har fått bygget generator som går på Jatropha (fornybar olje), slik at de husene som ligger i byen kan få lys og strøm. De hadde til og med en liten radiostasjon som kunne gi nyheter utover byens grenser! Fantastisk!

Jeg håper dere kommer alle sammen – og tar med dere en venn! Velkommen!

This entry was posted in: Hverdag, Kenya

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s