Hverdag, Norsk Institutt for Menneskelig Utvikling, Selvutvikling, Studiene
Legg igjen en kommentar

Noen utfordringer

…må man jo ha! Det er det som gjør det så spennende å være Trainer, man jobber for andre, men med seg selv. Jeg må hele tiden jobbe med å være den beste jeg kan være, for andre!

I går var nok en fantastisk dag på kurs. Vi jobbet med problemer, og hva de faktisk er – og hvordan løse dem. Hvordan ville du definert ett problem? Sigurd mener det kun fins tre former for problemer: problemer med løsning, problemer uten løsning (som man trygt kan fortrenge), og irrasjonelle problemer. Er dere enig?

Vi jobbet lenge og vel, og gjennom å komme med forslag og coaching til problemer gruppen hadde, fikk Sigurd satt lys på mange ting. Ikke bare utfordringer vi har i det daglige, men også hvordan bruke mange forskjellige metoder som coach for å hjelpe andre løse disse problemene – eller i alle fall komme med gode forslag til løsning!

Jeg fikk tilbakemeldinger i gruppen om at det var en veldig fruktbar dag, og jeg er ganske sikker på at en del fikk seg noen aha-opplevelser. Både fra den ene og den andre siden av saken. Jeg syns det er veldig spennende å bare observere hvordan folk reagerer når de jobber med Sigurd, og hvordan forløsningen vises i annsiktet og i kroppen når en løsning byr seg. Og så er det morsomt for meg å se hva det folk komer med gjør med meg! Jeg må også virkelig se på meg selv og kjenne hvordan dette påvirker meg – hvilke utfordringer jeg ville sett som leder av kurset, om det var jeg som satt der og var coach. Jeg må kjenne på hvordan det kjennes i kroppen, og hvordan jeg reagerer selv. For så å kunne kjenne etter om jeg klarer å legge vekk mine egne tanker og følelser om problemet (ikke minst min tankelesning om personens problem, og mine liknende erfaringer!), og bare se den andre og hva den trenger i den situasjonen. Det er veldig spennende – jeg gleder meg allerede til hva dagen idag skal bringe!

Ja, utfordringer må man ha! Det er godt for kropp og sjel!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s