Selvutvikling
Comments 2

Gode mål!

Gode mål er viktig. For å sette seg gode mål må man også sette seg hårete mål mener jeg. Man må tørre å drømme litt, for å ha noe å strekke seg etter!

Men målene skal også være realistiske. Om jeg skulle satt meg mål om å fly et fly må jeg i alle fall ta hensyn til hvor lang tid det ville tatt meg å ta flyskolen, ikke forvente at jeg skulle få gjort det i morgen. Og da kommer vi til en annen del av det å sette mål: de må ha en tidsfrist. Denne skal også være noe å strekke seg etter. Det lønner seg å dele opp målet i mindre mål, slik at fristene kan være kortere:) Da kan du lage målene enda mer utfordrende! Det må være innen god nær fremtid, slik at du ikke utsetter alt fordi du ikke føler ett visst press på deg til å gjøre noe helst hver dag. Men husk igjen: også målfristen skal være realistisk!

Og så skal man sette seg mål som er personlige. Det er viktig at målene avhenger av din egen innsats, ikke andre. Da risikerer du at målene ikke blir oppnådd, for du kan ikke styre hva andre tenker og gjør. Og det vil du ikke risikere! Hvis målene dine betyr nok for deg vil du ikke la det skje!

Det er det siste som er viktig i målsettingsprosessen: å la målene være engasjerende. Jeg tror som sagt på at målene skal være litt hårete, og foruten en frist som engasjerer skal det også være et mål som setter blodpumpa i gang hos deg! Noe du bare MÅ få til, noe som får deg til å bruse innvendig og kjenne at dette vil du bare få til! Men husk; det er lett å la dette forbli en dagdrøm om du ikke tillegger action! Tenk over hver dag; hva gjør jeg akkurat nå som får meg nærmere til målet mitt? Om du evaluerer hva du gjør, kan du også unngå å bruke tid på ting som bare er unyttig og som stjeler tid fra deg! Og kanskje til og med bringer deg lenger vekk fra målet ditt.

Tenk på dette neste gang du får en ide om noe du har lyst til å få til. Om du setter deg konkrete, engasjerende mål med riktig tidsfrist er kun himmelen grensen din! Kjør på!

This entry was posted in: Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

2 Comments

  1. Nina says

    JEg har ett slikt mål som jeg oppnår første innledende fase av den 15 august. Da kommer jeg dit målet er satt. Så skal nye må settes. DET blir spennende ! Det tøffeste er akkurat nå forresten- dager før målet er klart for mottak. Men jeg smiler og gleder meg for målet er oppnåelig- til tross for hårete atmosfære. Jeg KLARER DET_ UTEN TVIL ❤ Gleeede og kiler i magen ;o)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s