Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Er det ikke herlig?

Solen skinner, luften er ren, og det er helg! Hvordan kjenes det å tenke på det? Jeg for min del har en fantastisk dag. Gode samtaler med gode venner ute i solveggen. Å bo på landet er ikke så ille altså! Her ute hos Kate liker jeg meg godt. Store vinduer, frisk luft og masse sol i solveggen.

Det er noe med oss nordmenn som får søndagene til å føles veldig spesielle. Noen vil gå i sine respektive kirker, og føler det veldig meningsfullt, andre sitter stille i en hage, og andre igjen kan dyrke sine interesser ved sjøen, på fjellet eller i skogen. Ettesom vi har en typisk «jobbuke» mentalitet her i landet, har alle den samme følelsen av helg og fri.

I USA for eksempel, eller også UK, er det ikke nødvendigvis noe som heter «helg». Der jobber man jo til alle døgnets tider, og ikke minst alle dager i uka. Venninna mi bor i London, og hun ler bare av meg når jeg sier at hun skal være hjemme fra jobb når hun er syk. Finns ikke betalt sykedager i England skjønner du. Ikke betalt ferie heller. Og det er ingenting som heter 9 til 4 jobb. Hun jobber til 6 hver dag hun. Tenk om man skulle ha forventet det av norske arbeidere? Det hadde blitt ramaskrik!

Vi forventer vår frihet i helgene. Vi må på hytta. Vi må på sjøen. Det er her vi finner motivasjon til å fortsette å jobbe i hverdagene. Og nå er det jo så fantastisk å ha fri! Vi savner helgene i ukedagene, og gleder oss til sol og sommer. At hele Norge legges ned i fellesferien sier litt om hvor viktig det er for oss å ha fri. Ingen jobber jo på sommeren:) Vi trenger å lade opp til kalde, mørke vintre; så, godt forståelig. Vi er ikke bortskjemt med mange sommerdager heller, så her er det bare å suge det til seg!

En vakker dag i solen. En deilig avslappende fridag som vitner om en indre ro og lykke. Fantastisk å ikke gjøre noen ting! Ikke ha noen som forventer noe av deg. Bare sitte å sløve i solen. Vi trenger dager som denne. Du fortjener dager som denne! Så ta deg fri; gå i kirken, heng med venner: spis reker og sitt i solen. Og vær glad for at du bor i Norge:)

Kos dere i solen!!!

This entry was posted in: Hverdag, Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s