Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Er det ikke herlig?

Solen skinner, luften er ren, og det er helg! Hvordan kjenes det å tenke på det? Jeg for min del har en fantastisk dag. Gode samtaler med gode venner ute i solveggen. Å bo på landet er ikke så ille altså! Her ute hos Kate liker jeg meg godt. Store vinduer, frisk luft og masse sol i solveggen.

Det er noe med oss nordmenn som får søndagene til å føles veldig spesielle. Noen vil gå i sine respektive kirker, og føler det veldig meningsfullt, andre sitter stille i en hage, og andre igjen kan dyrke sine interesser ved sjøen, på fjellet eller i skogen. Ettesom vi har en typisk «jobbuke» mentalitet her i landet, har alle den samme følelsen av helg og fri.

I USA for eksempel, eller også UK, er det ikke nødvendigvis noe som heter «helg». Der jobber man jo til alle døgnets tider, og ikke minst alle dager i uka. Venninna mi bor i London, og hun ler bare av meg når jeg sier at hun skal være hjemme fra jobb når hun er syk. Finns ikke betalt sykedager i England skjønner du. Ikke betalt ferie heller. Og det er ingenting som heter 9 til 4 jobb. Hun jobber til 6 hver dag hun. Tenk om man skulle ha forventet det av norske arbeidere? Det hadde blitt ramaskrik!

Vi forventer vår frihet i helgene. Vi må på hytta. Vi må på sjøen. Det er her vi finner motivasjon til å fortsette å jobbe i hverdagene. Og nå er det jo så fantastisk å ha fri! Vi savner helgene i ukedagene, og gleder oss til sol og sommer. At hele Norge legges ned i fellesferien sier litt om hvor viktig det er for oss å ha fri. Ingen jobber jo på sommeren:) Vi trenger å lade opp til kalde, mørke vintre; så, godt forståelig. Vi er ikke bortskjemt med mange sommerdager heller, så her er det bare å suge det til seg!

En vakker dag i solen. En deilig avslappende fridag som vitner om en indre ro og lykke. Fantastisk å ikke gjøre noen ting! Ikke ha noen som forventer noe av deg. Bare sitte å sløve i solen. Vi trenger dager som denne. Du fortjener dager som denne! Så ta deg fri; gå i kirken, heng med venner: spis reker og sitt i solen. Og vær glad for at du bor i Norge:)

Kos dere i solen!!!

This entry was posted in: Hverdag, Selvutvikling

av

Jeg ønsker å spre glede og inspirasjon til alle bærere der ute, og kanskje rekruttere noen nye? Dette var en selvutviklingsblogg før, så hvis du kjenner meg gjennom det, fortvil ikke, det vil fortsatt komme noe innen dette også, da dette også er en del av meg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s