Hverdag, Selvutvikling
Comment 1

Er dere klare for sommeren??

I dag er det St. Hans. Det betyr starten på sommeren for meg. Deilig dag! Elsker å kose foran bål, med masse glade mennesker rundt meg. Jeg har en spesiell sans for bål ved sjøen, sikkert fordi det var sånn vi alltid feiret når jeg var mindre, ute på Langøy, en bitteliten øy med under 10 husstander utenfor Stavanger. Min tante og onkel bor der, og vi pleide alltid være nede i skjærgården ved båtene deres og kose oss til langt på kveld. Fantastiske minner!

I år skal vi få gjøre akkurat det samme. På Solumstrand, rett ved siden av oss, er det visst hvert år et kjempearrangement, hvor gårdeieren her oppe samler sammen til en stor fest med stort bål ved vannet. Det er visst alltid godt besøkt av barnefamilier, med fotball på fotballbanen, og folk i båtene. Jeg håper at jeg skal kunne lage en god tradisjon for Sander med å være der; det blir jo naturlig å reise hit neste år også; det nye huset ligger jo rett rundt hjørnet. Jeg gleder meg veldig til i kveld, og det ser ut til at det blir fint vær også!

Det er alltid så vakkert her nede. Og jeg kan tenke meg det blir flott med solnedgang og bål som stiger opp mot himmelen. St. Hans feiring er den beste introen til sommeren syns jeg. Den bringer liksom håp om en fantastisk deilig sommer. Jeg husker kanskje feil, men jeg innbiller meg at det alltid er nydelig vær på St. Hans. De siste par årene har vi vært forskjellige steder langs vannet i Sandvika, ettersom mamma har bodd der. I fjor var vi med på feiring ved Sonja Hennie sentret, hvor det deiligste var faktisk å sitte langs med vannet og se utover, ikke nødvendigvis å være oppe ved sentret og se på underholdningen. Sander fikk til og med bada litt:)

Nei, det er noe godt med St. Hans. Jeg gleder meg alltid til det. Etter St. Hans er det liksom sommer. Ordentlig sommer. Selv om jeg vel, dessverre, har tatt litt ferie i hodet allerede i noen uker nå, er det liksom nå det begynner. Nå stenger jo hele Norge ned i 2 mnd. Alle tar seg fri, og det er i alle fall ikke noe vits i å jobbe for sånne som meg som alltid har drevet med salg. Det fins ikke sjefer på jobb i juli vettu:) Nei, sommeren er til for å nytes. Selv om jeg av og til kan irritere meg over «sommer-tid» på kommunale kontorer, og andre vanskeligheter som skjer når Norge går ned for telling i fellesferien, gir det en deilig følelse av frihet også. Man trenger liksom ikke prestere noe om sommeren. Det er helt greit å være lat. Helt greit å ikke gjøre noen ting. Nå skal man bare sitte i solen og nyte hvitvin og reker, og tenke at livet er herlig. Det er lov i Norge om sommeren. Jeg som mener at man skal ha lov til det hele året, får i alle fall folk med meg på dette nå. Nå tør folk leve litt. Være litt livsnytere.

Jeg kjenner flere enn meg som har tenkt å ta hele juli fri. Er ikke det en deilig tanke? Inget mas hele juli? Sånn vil jeg leve! Sånn vil jeg ha det! Om man har muligheten til det, er det absolutt det beste. Jeg tenker meg fremmover i livet, når jeg skal holde på med kursing, er det jo sånn det kommer til å se ut. Planlegging av høstens kurs i mai og juni, fri i juli, og forberedning til kursene som kommer i september i august. Det betyr at jeg kan legge alt på is i juli. Deilig!

Så i dag starter sommeren min. Hvordan er det med din? Jobber du sesongjobb så det er i dag den begynner, eller har du nå fått tre unger hjem som krever litt oppmerksomhet etter at skolen slutter? Uansett hvordan sommeren din ser ut, håper jeg det er noe du gleder deg til! Det er det aller viktigste! Og tenk, nå begynner det!

Sander fra St. Hans i fjor ved Sonja Hennie sentret.

This entry was posted in: Hverdag, Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

1 kommentar

  1. Per Eraker says

    Håper dere får en flott St. Hans. I Ålesund er det kaldt og overskyet.

    Hilsen morfar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s