Mat og kosthold
Legg igjen en kommentar

Alkohol og gener

Arv eller miljø? Alkoholisme er arvelig. Det har vi hørt lenge. Men nyere forskning viser at det faktisk er hele 71% arvelig! Det er ganske mye! Tenk å være så utsatt for noe så vanskelig! Som forskerne sier: det går ikke på viljestyrke: man velger ikke sin egen genetiske svakhet.

Jeg har venner som har alkoholisme i familien. Og jeg har venner som åpenbart er litt for glad i en drink. Noen som gir etter, og noen som stritter i mot. Jeg er imponert over den som er så klar over familiens svakhet, og som velger å være ytterst forsiktig. Det er ikke enkelt når man er ung. I Norge, og i den vestlige verden generelt, er det veldig vanlig å ta seg en drink, eller også flere. «Helgefylla» er jo til og med et begrep! Jeg er alt for å kunne kose seg med alkohol, og også til tider rett og slett ta seg en fest, og er veldig glad for at dette ikke påvirker meg. Tenk så vanskelig det hadde vært å skulle la være:)

De jeg kjenner som er litt for glade i en drink syns jeg også litt synd på da. Jeg ser folk er oppe hele natta i ukedagene, sitter helt alene og drikker, eller også er ute hver helg. Når du begynner å bli over 30-35 år, skulle man tro at livet naturlig roer seg litt ned. Jeg for min del ville ikke festet hardt hver helg, uansett om jeg hadde hatt barn eller ikke. Syns det virker slitsomt jeg. Og når du har til og med voksne menn som ikke kan gå en uke uten til stadighet å måtte drikke både en og to øl, sier ganske mye.

Ikke det at jeg sier at disse menneskene har utviklet alkoholisme, det ville kanskje være å ta det litt langt, men i lys av studiene som viser at det er så stor sjanse for noen å faktisk gjøre det, skulle jeg ønske at de i alle fall tok med dette i tankene sine når de levde livet sitt. Det er jo ikke noe mer forferdelig enn å se et menneske bli dratt nedover og nedover av avhengighet. Når det styrer livet er det ikke mye igjen.

Jeg vet det kunne gått hvilken som helst vei for meg her i livet, selv om jeg ikke har alkoholisme i familien. Man vet aldri. Derfor er jeg så utrolig takknemlig for at jeg er der jeg er i dag, sunn og frisk med et godt nettverk, herlig familie, og jobb jeg trives med. Jeg kunne ikke spurt om mer! Jeg ønsker alle det samme; og tenker ofte på de som ikke har det.

Det forskerne sier er at det er egentlig umulig å vite hvem av oss som er genetisk svake for alkohol. Men har man familie med en historie, bør man kanskje være litt ekstra forsiktig. 71% er som sagt ganske mye….

This entry was posted in: Mat og kosthold

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s