Hverdag, Kenya
Comment 1

Mpektoni, Khipini og Lamu

Dette har vært noen slitsomme men herlige døgn. Vi har fått oppleve så utrolig mye, og når vi kom frem til AACC i Nairobi i etttermiddag føltes det som en evighet siden vi hadde vært her.

Vi skulle ut og se på prosjektene og det var da først og fremst Jathropha en vi skulle se på. Det er et prosjekt som KN holder på med her nede, som jeg syns er veldig spennende. Det handler om å gi bønder et levebrød de kan utvikle som sitt eget, og det er veldig oppbyggende ser vi. Jathopha er en tre sort som vokser fort og som er veldig snille med andre planter rundt seg. Den kan derfor inkorporeres med andre sorter avlinger opp til 2 år inn i avlinga. Jathopha treet blomstrer og gir små frø som man faktisk kan kverne opp og bruke til produksjon av olje! Det er dette som er så fantastisk, fordi dette fører til at bonden selv kan lage det han trenger av brennsel for eksempel til lys. 80%  av Kenyas befolkning lever uten strøm, så dette er veldig viktig for dem!

I Khipini så vi faktisk hvordan prosjektet har gitt flere gode ringvirkninger, blant annet ved at man her har en generator som har gitt 180 hustander strøm i en ellers ganske rural by.

Foruten å ha tråkket ned en del gårder og områder med Jathropha, har vi fått møte innbyggerne i Khipini, som hadde oss med på deres første radiosending, og som hadde ikke bare 1, men 4 gjestebøker de ville vi skulle signere som bekreftelse på at vi hadde vært på besøk:)

En litt ubehagelig opplevelse med et nokså sjabby hotel i Mpekepetoni, vs et fantastisk hotel med bungalover på stranden i Khipini. Her kommer jeg gjerne tilbake!

Lamu Island er jo et kjent turist sted. Ikke mange kommentarer om «hvitinger» der:) Masse esler da – ettersom byen ikke har plass til biler. Bare masse nydelige små gater og bygningsmasse som er så gamle som tilbake til 1300 tallet. Byen er faktisk på Unescos liste av verneverdige steder:) FANTASTISK!

Jeg har masse bilder. Men siden internetten her er ganske treg må jeg vente med å legge ut de fleste til jeg kommer meg hjem. Jeg har funnet frem noen fine da, så jeg håper dere får litt følelsen;)

 

 

 

 

Vi hjalp til å høste Jathropha også:)

 Tana River i Khipini. Helt fantastisk!

 

 

Lamu Island – legg merke til båten: the Black Perl!

 

Vi har hatt noen fantastiske dager! Nå står besøk hos Mully’s, og Embu (fjelltraktene) for tur! God natt!

This entry was posted in: Hverdag, Kenya

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

1 kommentar

  1. ja, takk. fine bilder. får en liten anig om hvordan det er der nede…. må sikkert være en flott opplevelse. hils ragnar 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s