Uncategorized
Comments 3

Reisen til Kenya

…er lang! Etter 2 timer på flyet til Amsterdam, og 8 timer på flyet til Kenya (som var kjempelekkert forresten – veldig flinke folk, som kom med mat og drikke hele tiden. KLM folkens!), kom vi endelig frem til Nairobi i går kveld. På første fly hadde vi mange gode diskusjoner og samtaler; på flyet over til Kenya var folk litt mer stille. Ikke rart egentlig, om de andre var som meg og hadde sovet 2 timer natt til søndag:) De fleste hadde nok fått mer søvn, men det er aldri nok når man skal opp klokken 3 på natten:)

Vi bor på AACC Guesthouse, som ligger rett ved siden av Kirkens Nødhjelps kontorer i Nairobi. Akkurat nå sitter jeg i 6 etg med PCen til Ida, vår heldige reiseleder, og «stjeler» nettverket. De er veldig herlige på kontoret, både norske og kenyanske ansatte. De smiler hele tiden!

Først på dagen i dag arrangerte de et møte for oss og mange representanter for ungdomsorganisasjoner i Kenya hvor vi fikk diskutere hva som er viktig når vi snakker om Climate Justice. For meg var det helt klart viktigst å være åpen og nysgjerrig for alt som ble sagt, både info rundt KN og meningene som kom fra ungdommene. Fantastisk å se dette engasjementet! Og det går opp mye for meg hvert eneste sekund jeg er her nede HVOR viktig dette temaet er. Tenk at vi lever i så uvitenhet i Norge. Jeg har mye jeg vil dele med dere, men akkurat nå vil jeg gjerne dele dagene våre så langt i bilder:

Flyet vi tok fra Amsterdam til Kenya. Legg merke til 2 etg! Og ikke minst regnet:)

 Fra høyre: Ida (reiseleder og KN «sjef»), Liv fra Agder og Inger fra Vesterålen.

Kveldsmat på Guesthouse første kvelden. Senga føltes deilig etterpå!

Her er vi deltakere på vårt første møte med engasjementet som fins her for klimaet. Fantastisk opplevelse!

 
Stort engasjement fra vår side også! Trond fra Bergen

Inne i en sikker gård, med masse flotte bygninger (blant annet en radio og TV stasjon) ligger konferansesentret og Guesthouse hvor vi bor disse dagene i Nairobi.

Og her har de strikte regler:)

Her er vi på KN kontoret. Vi har også med oss en budistisk munk fra Sri Lanka. Han har vært munk siden han var 12 år. Spennende! Han skal delta på konferansen her i morgen (som vi får være observatører til i noen timer), hvor kirkelige ledere på tves av religioner møtes for å snakke om klimaet.

En deilig lunch, bønn og ikke minst mer forståelse av prosjektene som KN driver her nede er bak oss, og nå venter kvelden med kos og morro! Dette er så fantastisk!

This entry was posted in: Uncategorized

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

3 Comments

 1. Per Eraker says

  Hei Irene:

  Visste ikke at du var reist helt til Nairobi. Spennende. Gratulerer med det og nytt hus.

  Pappa

 2. signe marie mikkelsen says

  heisann
  flott med bilder og kommentarer. tusen takk
  jeg har lagt link til facebook
  fortsatt god tur. høres ut som dere har det spennende 🙂

 3. Hei Irene!
  Det er godt å vite at dere har det bra i Kenya! Takk for denne gode bloggen!
  Vi er mange på Kirkens Nødhjelps hovedkontor som følger med deres opplevelser, og vi ser frem til flere innlegg etter hvert!
  Vennlig hilsen,
  Laurie ved KN i Oslo 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s