Hverdag, Selvutvikling
Legg igjen en kommentar

Å ha barn

Har du egne barn? Adoptert? Stebarn? Ønsker du deg barn, men har ingen mann, eller holder på og prøver? Det finns mange alternativer. Og jeg vet hvor viktig det kan være for en kvinne å berike sitt liv med et barn. En mann selvfølgelig også! Jeg har mange venner der det er like viktig for mannen som for kvinnen!

Jeg er så heldig at jeg har min egen verdens beste guttunge! Det at han ikke var planlagt betyr ikke at han ikke var ønsket! Han er verdens beste – og jeg mener seriøst at det var derfor faren hans kom inn i livet mitt. Sander sto og ventet på meg, og dette var det som skulle til. Jeg kan ikke forestille meg livet mitt uten han.

Jeg tenker mye på de som er ufrivillig barnløse. Har noen venner som prøver og prøver, men der ting bare ikke passer. Jeg ble gravid på første forsøk, men jeg kan forestille meg hvor vondt det kan være å ikke få det til. Det være seg å miste et barn (eller flere), å prøve alt (inkl inserminering) og fortsatt ikke bli gravid, og å prøve selv i årevis. Noen av mine venner som har vært i denne situasjonen, har heldigvis fått det til, og er nå lykkelige foreldre, eller på god vei. Men har fortsatt de som sliter. Og jeg syns det er kjempefælt.

Så har vi de som er ufrivillig barnløse av mer vanlige grunner. Rett og slett at man ikke har en mann, eller den riktige mannen i sitt liv. Jeg syns veldig synd på særlig kvinner (fordi jeg kan kjenne dette i hjertet mitt selv) som virkelig ønsker seg barn, og som nærmer seg min alder og eldre, men som ikke har en mann. Rett og slett. Jeg syns ikke det er riktig å bare gå på byen og finne seg noen tilfelige (det fins de også). Det ville i alle fall ikke jeg valgt for meg. Jeg har flere jeg kjenner som gjerne skulle hatt barn nå. Noen som skjuler det litt ved å bare gå ut hele tiden og leve et utagerende singel liv. Nå skal jeg leke hobby-psykolog og påstå at disse, både kvinner og menn, egentlig leter etter «den rette» – og at de kjenner at de vil ha barn, at det er den gode grunnen for å finne en partner. Jeg sier ikke den eneste grunnen, men en av grunnene!

Barn er viktig i livet. For de fleste vil jeg påstå. Og selvfølgelig kjenner vi klokka tikke. Sånn er det bare. Jeg takker høyere makter hele tiden for at jeg har guttungen. Jeg ser jo min lykke med menn, og jeg ville nok kanskje vært uten barn om det ikke hadde vært for at jeg hadde meg en sommer forelskelse for 6 år siden. Det var nok som sagt en mening med det, men jeg tenker av og til på hvordan det hadde vært å ikke fått han. Hvor fælt det ville vært å være 32 og ikke ha noen. Hverken barn eller mann. Jeg har jo min familie jeg nå. Det viktigste for meg er å ha han. Han vil jeg alltid ha. En mann kan jo fortere bli «borte» mener jeg:) Jeg trenger ingen mann i livet mitt for å være lykkelig. Jeg trives godt alene, og det passer meg fint nå. Jeg har jo fått til det viktigste: barnet mitt!

Jeg blir også mer og mer sikker på at jeg ikke vil ha flere barn. Jeg syns det er så fantastisk deilig at Sander har blitt så stor som han har blitt. Han kan gjøre så mye selv, og det er greit å snakke med han og fortelle han hvordan ting henger sammen. Tenk han begynner på skolen neste år! Fantastisk! Jeg ser på venninnene mine som har to, og hvordan det betyr masse mer slit i hverdagen. Selvfølgelig også masse glede, men jeg ser jo mest spesielt det at vi har et mye friere liv. Det er lettere å reise bort, gjøre ting, få til ting. Det er også lettere å få barnevakt til en enn det er å få til to. Eller tre! Mange av mine venner har nemlig 3 stk! Det er for mange altså! Det passer ikke meg. Nei, vi har det fint vi to!

Men uansett hvilket alternativ som beskriver deg, lykke til med alt! Å ha barn er stort, og jeg håper alle som ønsker seg det, blir velsignet med friske, herlige barn!

 

This entry was posted in: Hverdag, Selvutvikling

av

I wish to spread wrapping happiness and love - and maybe i'll recruite someone new? This blog is about that and so much more!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s